Bundesliga: Az első hely már elkelt, a többi még kiadó


Bayer Leverkusen 1.36, döntetlen 5.15, Eintracht Braunschweig 7.50
Rettenetesen hosszú nyeretlenségi szériát szakított meg múlt héten a Leverkusen azzal, hogy 3-1-re legyőzte idegenben az Augsburgot. Február hetedike óta ez volt az első győzelmük tétmeccsen, pedig azóta kilenc alkalommal léptek pályára (nyolc vereség, egy döntetlen). Elég valószínű, hogy szombaton megszerzik második győzelmüket, hiszen otthon játszanak a kiesőhelyen álló Braunschweig-el.

Mondjuk a sereghajtó is nyert az előző fordulóban: 3-1-re diadalmaskodtak hazai pályán a Mainz ellen. Ez volt a második győzelmük ebben az évben, ezen kívül négy döntetlen és ugyanennyi vereség a mérlegük. Idegenben nagyon gyatrán szerepelnek, de becsületükre legyen szólva, hogy gólt általában lőnek aktuális vendéglátójuknak.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85

Bayern München 1.16, döntetlen 7.50, Hoffenheim 15.00
Kedden bajnok lett a Bayern München, ilyen korán még soha nem avattak bajnokot a Bundesligában. Mivel idegenben (a Hertha ellen) szerezték meg újabb bajnoki címüket így nem kétséges, hogy most hazai pályán is szeretnének együtt ünnepelni a szurkolókkal. Ehhez meg sok gól kell, úgyhogy nincs kizárva az újabb Bayern gólparádé. Már csak azért sem, mert mostanában – néhány kivételtől eltekintve – rendre kitömik az ellenfeleiket a bajnokikon.

Ráadásul a Hoffenheim még soha nem szerzett pontot a Bayern vendégeként és nem egyszer szaladtak már bele nagy verésbe Münchenben. Mindemellett azért még említsük meg, hogy a Hoffenheim zsinórban két bajnokit megnyert; múlt héten Hannovert verték meg hazai pályán, előtte pedig a Leverkusen otthonából hozták el a három pontot.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), a Bayern nyeri a meccset @ 1.48

Borussia Mönchengladbach 1.75, döntetlen 3.55, Hamburg 4.75
Frankfurtban kapott ki 1-0-ra szerdán a ’Gladbach pedig úgy tűnt, hogy kezednek egyenesbe jönni. Ahhoz képest, ahogyan a szezont kezdték, durván visszaestek. 2014-es mérlegük a bajnokságban 2-3-5, míg ősszel ez így festett: 10-1-4.

A Hamburg továbbra sem tud elmozdulni a tabella aljáról, az aktuális kört az osztályozót jelentő 16. helyről várhatják. A hétközi fordulóban 1-1-et játszott a Freiburggal otthon, előtte 1-0-ra kaptak ki a nem túl acélos Stuttgarttól. Tavaly novemberben viszonylag simán veszítetettek hazai pályán a Mönchengladbach ellen és mivel ebben az évben mindenhol kikaptak, ha nem ők voltak a pályaválasztók (négy idegenbeli meccs alatt két gólt rúgtak – mindkettőt a Braunschweig-nek) ezért a vendéggyőzelemre nincs túl sok esély.

Tipp: 1X @ 1.17

Hannover 1.95, döntetlen 1.95, Werder Bremen 3.85
Két egymást követő bajnoki fordulóban nulla pontot szerzett a Hannover, először Dortmundtól kaptak ki otthon, majd a Hoffenheimtől idegenben. Ugyannyi pontjuk van (29), mint a Brémának és jó hír a számukra, hogy az utóbbi években rendre győzni tudtak ellenük hazai pályán.

A Werder is elbukta legutóbbi két bajnokiját, előbb Freiburgban kaptak ki, majd hazai pályán kapituláltak a Wolfsburg-gal szemben. Érdekesség, hogy mindkét meccset 3-1-re veszítették el és előtte egy hónapig veretlenek tudtak maradni.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.20

 

A kombináció eredő szorzója @ 7.05