Bundesliga: Akadnak még izgalmak


Borussia Dortmund 1.35, döntetlen 5.50, Hoffenheim 7.20
Az már biztos, hogy a Dortmund a második helyen végez ebben a szezonban, hiszen a bajnokságot már rég megnyerte a Bayern, és a jelenleg harmadik helyezett Schalke pedig hét pontos hátrányban van velük szemben. Felmerül hát a kérdés, hogy vajon mennyire motivált ilyen esetben egy csapat? Mindenesetre múlt héten megszakadt a Dortmund négy fordulón át tartó nyerő szériája, mivel 2-2-s döntetlent játszottak a Leverkusen vendégeként. Hazai mérlegük tavasszal bajnoki meccseken 4-2-1, még március közepén a ’Gladbach tudott nyerni náluk.

A motiváció kínzó kérdése a Hoffenheim esetében is tényező, hiszen kilencedik helyen álló együttes kiesni már biztos nem fog, de följebb lépni sem nagyon (bár utóbbira van még némi matematikai esély). Mindenestre az előző fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak hazai pályán az Eintracht Frankfurt ellen, így már két fordulója nyeretlenek. Idegenbeli mérlegük tavasszal 1-4-3, egyedül a Leverkusen otthonában tudtak nyerni még március végén. Ugyanakkor tavaly májusban megtréfálták a Dortmundot idegenben, akkor 2-1-re nyert a Hoffenheim.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.90

Borussia Mönchengladbach 1.95, döntetlen 3.50, Mainz 3.90
Idegenben nyert múlt héten a ’Gladbach, 1-0-ra verték a Schalkét. Az Európa Liga selejtezőt érő hatodik helyről várhatják az aktuális fordulót és nyilván szeretnék is megőrizni ezt a pozíciót. Hazai pályán március vége óta veretlenek, a legutóbbi három otthon lejátszott bajnokiból kettőt megnyertek és egyszer ikszeltek.

Egyébként pont a Mainz az a csapat, amely elcsaklizhatja a Mönchengladbach Európa Ligás helyezését. Két ponttal vannak lemaradva aktuális vendéglátójuktól, úgyhogy itt a nagy lehetőség az előzésre. Ehhez persze nyerniük kéne, ami nem biztos, hogy összejön majd, mivel meglehetősen hullámzóan teljesítenek. Március vége óta az egyik fordulóban nyernek, majd a másikban kikapnak. Legutóbbi három idegenbeli meccsüket elveszítették.

Tipp: 1X @ 1.25

Eintracht Frankfurt 4.20, döntetlen 3.90, Bayer Leverkusen 1.75
Négy, 36 pontos csapat található a tabella alsó harmadában, ebből a Frankfurt az egyik. Kiesni már nem fognak, de följebb lépni sem nagyon. Három fordulója nyeretlen a Frankfurt, múlt héten a Hoffenheim otthonában játszottak 0-0-s döntetlent. Hazai mérlegük tavasszal bajnoki meccseken 4-1-3. Érdekesség, hogy a négy győztes meccs alkalmával csupán egyszer kaptak gólt – a Stuttgart tudott náluk betalálni. Otthoni környezetben csak egyszer maradtak gólképtelenek, amikor 0-0-s döntetlent játszottak a Brémával még február végén.

A Leverkusennek mindenképpen három pontot kellene szereznie ahhoz, hogy biztosan megőrizze a BL selejtezőt érő negyedik helyét. Három forduló óta nem találtak legyőzőre (két győzelem, egy döntetlen), ilyesmi még nem fordult elő ebben a tavaszi szezonban. Múlt héten a Dortmunddal játszottak 2-2-s döntetlent hazai pályán. Idegenbeli mérlegük igen gyatra ebben a naptári évben (3-1-3), viszont gólt mindig szereztek vendégként is.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.48

Hamburger SV 6.85, döntetlen 4.90, Bayern München 1.40
Zsinórban három bajnoki meccset veszített el a Hamburg, és elég nehéz helyzetben van a csapat. Az osztályozót érő 16. helyről várják az utolsó előtti fordulót, de mindössze egy pont választja el őket a fix kieséstől. További aggodalomra adhat okot, hogy az elmúlt időkben a Bayern vendégjátéka mindig hazai vereséget hozott a kikötővárosban.

Kedden óriási pofonba szaladt bele a Bayern München – 4-0-ra kaptak ki hazai pályán a Real Madridtól a BL-ben. Kérdés, hogy egy ilyen demoralizáló vereség után és annak tudatában, hogy már rég bajnokok, mennyire tudja majd Guardiola motiválni a játékosait. Ilyenformán még az is előfordulhat, hogy meglepi őket az életben maradásért küzdő Hamburg.

Tipp: 1X @ 3.10

A kombináció eredő szorzója @ 16.63