Brémában botlik majd a Bayern?


Eintracht Frankfurt–Wolfsburg
A Bundesliga előző szezonjának második felében az Eintracht Frankfurt gyűjtötte a legkevesebb pontot a csapatok közül. A nyáron pedig kulcsjátékosok távoztak: Jesus Vallejo a Real Madridba ment vissza a kölcsönadási szerződése lejártával, a régóta a klubnál lévő Bastian Oczipka pedig a Schalkéba igazolt.

A távozók mellett természetesen érkezők is voltak Frankfurtban, nem is kevés. Összesen 11 új játékost igazoltak és a múlt heti 0-0 Freiburgban azt mutatta meg, hogy azért még van min dolgoznia Niko Kovac vezetőedzőnek, de az irány jó. Több helyzetük volt, mint a Freiburgnak és Sebastian Hallaer is jól mozgott elöl, kihasználva fizikai adottságait. Kevin-Prince Boateng is jól játszott, miután beállt a második félidő derekán és egyáltalán nem volna meglepő, ha szombat délután a kezdőcsapatban kapna helyet.

Általánosságban elmondható, hogy a Frankfurt biztatóan játszott az első fordulóban, a Wolfsburgról viszont ezt már nehéz lenne állítani. Teljesen simán kikaptak a Dortmundtól hazai pályán (0-3) és Andries Jonker edző azt nyilatkozta a meccs után, hogy meglepte őt a Dortmund játéka és ezzel jól láthatóan csapata is pont így volt.

Nem igazán tudtak értékelhető helyzetet kialakítani a Wolfsburg játékosai és védekezésben is sokszor hibáztak. Nagyot kell javulniuk, ha értékelhető eredményt akarnak elérni Frankfurtban. A frissen igazolt Marcel Tisserand és William védőmunkája ebben segítségükre lehet, de a múlt heti események alapján a Frankfurt az esélyesebb ezen a meccsen.

Tipp: Hazai 2.23


Werder Bremen–Bayern München
Nehéz olyan csapatot találni a Bundesligában, amelynek jó eredményei lettek volna az elmúlt években a Bayern Münchennel szemben. A Werder például három döntetlen és tizenhét vereséget tudott felmutatni a rekordbajnok elleni elmúlt húsz meccsen. Persze a remény hal meg utoljára és Brémában sem gondolják ezt másképp: Frank Baumann sportigazgató szerint pont most jött el az ideje egy jó eredménynek a bajorok ellen.

Nos, a múlt hét pénteki Bayern-produkció alapján van némi okuk az optimizmusra. Ugyan 3-1-re verték a Leverkusent és támadásban elég jók voltak, de védekezésben van még hova javulniuk, hiszen kilenc nagy helyzete is volt a gyógyszergyárosoknak.

Sven Ulreich jól védett a Bayern kapujában, de ha Manuel Neuer visszatér, akkor az már önmagában is stabilabbá teheti a hátsó alakzatot. Elöl pedig Robben jöhet vissza a kezdőbe, bár az kérdéses, hogy kinek a helyére.

A Werder hoffenheimi vendégjátéka két „mi lett volna ha?” kérdést is fölvet. Mi lett volna ha Florian Kainz nem hagyja ki azt az ordító gólhelyzetet az első félidőben? És mi történt volna, ha Andrej Kramaric nem hibázik akkorát később? A hazai szurkolók inkább azon az álláspontot vannak, hogy a rekordbajnok megszorongatásához jó nagy adag szerencse is kell, de azért a csapatban vannak olyan tehetséges játékosok (például Thomas Delaney és Max Kruse) akik problémákat okozhatnak a müncheniek számára.

Tipp: 1X 4.20


Hannover–Schalke
A Schalke 2-0-s győzelemmel kezdte a szezont az RB Leipzig házigazdájaként. A játék majd összes elemében felülkerekedett a Schalke és főleg az ukrán Yevhen Konoplyanka játékát lehet kiemelni (aki a mérkőzés második gólját szerezte). Van hát mire építenie Domenico Tedesco edzőnek.

A Hannover is győzött az első fordulóban: a Mainzot verték 1-0-ra. Viszont a játékuk már korántsem volt annyira meggyőző és sokáig csak a kapusuk bravúrjai tartották őket meccsben – végül aztán Martin Harnik győztes gólt szerzett. Ugyanakkor kedden leigazolták Jonathas-t a Rubin Kazanyból, klubrekordot jelentő kilenc millió euróért, szóval a csatársoruk erősödött a múlt hét óta. A középhátvéd Salif Sané pedig letöltötte eltiltását.

Ennek ellenére nem felhőtlen a hangulat Hannoverben, ugyanis a szurkolók összerúgták a port a vezetőséggel és bojkottra buzdítanak mindenkit. A múlt heti történések alapján pedig a Schalke képes lehet arra, hogy mindhárom pontot zsebre vágja.

Tipp: Vendég 2.18