Botlik végre a Bayern?


Bayern München 1.21, döntetlen 6.00, Nürnberg 14.20
Múlt hét szombaton a Bayern megszerezte történetének 23. bajnoki címét. Ezután Uli Hoeness klubelnök megerősítette azt, amit mindenki sejtett, hogy ennyivel nem elégszenek meg a bajorok, a Német Kupát és a BL serleget is meg akarják szerezni. Mindettől függetlenül nem túl valószínű, hogy a bajnokság további meccseit leadnák, bár a játékosok fejében nyilván ott motoszkál, hogy bajnoki meccsen már nem kell megszakadni, ezért talán érdemes lesz finomabban bánni a hendikeppes fogadásokkal a Bayern estében. A bajnokságban nagyon rég kaptak ki a bajorok hazai pályán, utoljára Leverkusen tudott nyerni az Allianz Arénában még tavaly októberben. Tavasszal öt bajnokit játszottak otthon, mindent megnyerték, 24 gólt lőttek és ötöt kaptak.

Valószínűleg nem a Nürnberg fogja megszakítani a Bayern hosszúra nyúlt veretlenségét, bár az is igaz, hogy nincs rossz formában a tízedik helyen álló középcsapat. Február óta nem talált legyőzőre a Nürnberg, kilenc meccsből négyszer győztek, ötször ikszeltek. Idegenben csupán az Augsburgot tudták megverni március végén, de ebben az évben csak Dortmundban kaptak ki, a többi meccsen döntetlent játszottak.

Tipp: Döntetlen @ 6.30

Greuther Fürth 7.65, döntetlen 4.40, Borussia Dortmund 1.42
Matematikai esélye még maradt ugyan a Fürth-nek a bennmaradásra, ehhez azonban a hátralévő hat meccsüket meg kellene nyerni, ami gyakorlatilag a teljesen esélytelen kategóriába tartozik. Főleg, hogy összesen eddig kétszer sikerült győzniük a Bundesligában. Legutóbbi két meccsükön kikaptak, otthon utoljára a Leverkusen ellen tudtak pontot szerezni (0-0), még februárban.

A Dortmund keddi továbbjutását a BL-ből valószínűleg még sokáig fogják emlegetni, csak a rend kedvéért mondjuk el, hogy a 90. percben még 2-1-ra vezetett a Malaga, majd a hosszabbításban fordított a Dortmund. Ilyen izgalmak valószínűleg nem színesítik majd a soron következő összecsapást, viszont a kieső Fürth ellen illene megszerezniük a három pontot. Múlt héten az Augsburgot verték 4-2-re otthon, idegenben csak a Schalkétól kaptak ki tavasszal.

Tipp: Hendikeppes fogadás (1-0), a Dortmund nyeri a meccset @ 2.10

Schalke 2.45, döntetlen 3.40, Bayer Leverkusen 2.80
A harmadik hely a tét az esti összecsapáson. A Leverkusen 49 ponttal áll a dobogó legalsó fokán, három ponttal megelőzve aktuális ellenfelét. A Schalke a múlt héten, és azt megelőzősen is nyerni tudott. Nem kezdte jól a tavaszi szezont, de szépen lassan magára talált a gelsenkircheni csapat. Egy nürnbergi kisiklást leszámítva (ahol 3-0-ra kaptak ki), február vége óta nyerik a meccseket. Hazai pályán valószínűleg mindent megtesznek majd azért, hogy behozzák hátárnyukat és fölzárkózzanak a Bayer mögé.

Nincsenek túl jó formában a gyógyszergyáriak, utóbbi öt tétmeccsükön 7 pontot szereztek. Az előző fordulóban a Wolfsburg ellen játszottak döntetlent hazai pályán (1-1). Legutóbbi idegenbeli szereplésük alkalmával Düsseldorban nyertek 4-1-re, 2013-ban ez volt az első győzelmük vendégként.

Tipp: Hazai csapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.90