Botlik majd a Bayern?


Bayer Leverkusen1.35  döntetlen4.75  Hannover9.00
Őrzi negyedik helyét a Leverkusen, bár az kétségtelen, hogy mindez annyira nem nehéz, hiszen az ötödik helyezett Schalke tíz pontos hátrányban van velük szemben. Kiváló formában vannak a hazaiak, sorban nyerik a meccseket, följebb lépni azonban elég nehéz úgy, hogy az előttük lévő Mönchengladbach sem hibázik.

Az előző hétvégén Mainzból hozta el a három pontot a Leverkusen, előtte pedig csak tizenegyes párbaj után tudott túljutni rajtuk a Bayern München a német kupa elődöntőjében. Hazai pályán zsinórban három bajnokit nyertek meg a gyógyszergyáriak, ezeken egy gólt sem kaptak, viszont összesen kilencet termeltek.

A Hannover már korántsem büszkélkedhet ilyen jó mutatókkal és akkor még finomak voltunk. 2015-ben nem nyertek egyetlen bajnokit sem, összesen öt pontot sikerült gyűjteniük. Nem csoda hát, hogy megállíthatatlanul sodródnak a kiesés felé. Idegenbeli mérlegük 0-2-3 ebben az esztendőben és tekintve, hogy a Bayer vendégeként 2007-ben szereztek pontot, nem valószínű, hogy szombaton javulna ez a statisztika.

Tipp: Félidő/Teljes idő – Döntetlen/Hazai @ 4.10


Borussia Dortmund1.22  döntetlen6.50  Paderborn13.00
A hét egyik legnagyobb sajtóvisszhangot keltő eseménye volt az, hogy Jürgen Klopp bejelentette: június végén távozik Dortmundból. Azt még nem tudni hová és még azt sem hozták nyilvánosságra, hogy ki érkezik majd a helyére. Viszont egy ilyen bejelentés mindenképp hatással lehet a játékosokra, úgyhogy korántsem kell mérget venni a sima dortmundi győzelemre. Már csak azért sem, mert láttuk már botlani hazai pályán a Dortmundot ebben az idényben, nem is egyszer.

Egyébként a sárga-feketék legutóbbi két bajnokijukat elveszítették, előbb a Bayern nyert náluk 1-0-ra, majd a ’Gladbach otthonában kaptak ki 3-1-re.

A vendégeknek minden pontra nagy szükségük van a kiesés elkerüléséhez – bár amilyen sűrű ott hátul a mezőny, ez akár a hazaiakról is elmondható. Mindenestre az előző fordulóban hosszú idő után újra nyerni tudott a Paderborn: az Augsburgot verték 2-1-re, ez volt második győzelmük ebben az évben.

Tipp: X2 @ 4.32


Hoffenheim5.60  döntetlen3.85  Bayern München1.60
Kerek egy hónapja nyeretlen tétmeccsen a Hoffenheim. Múlt héten Kölnben kaptak ki 3-2-re, előtte pedig a Mönchengladbach verte őket 4-1-re otthon. Ez volt eddig a legsúlyosabb vereségük hazai pályán ebben a bajnoki szezonban, mérlegük amúgy nem olyan rossz pályaválasztóként (8-2-4).

Most jó esélyük van arra, hogy megszorongassák a Bayern Münchent, ugyanis a bajoroknál áll a bál a szerdai BL vereség óta. A fél csapat sérült: Franck Ribéry, Arjen Robben, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Medhi Benatia, illetve Tom Starke nem bevethető és Guardiola mindezért az orvosi stábot tette felelőssé, akiktől rövid úton meg is vált a klub.

Ilyen körülmények között simán elképzelhető, hogy botlik a Bayern, amely nem mellesleg tíz ponttal vezeti a bajnokságot hat fordulóval a vége előtt.

Tipp: Gólok 3,25 alatt @ 1.66

Eredő odds: 29.61