A BL után vajon a bajnokságban is botlik a Bayern?


VfL Wolfsburg 1.75, döntetlen 3.55, Fortuna Düsseldorf 4.50
Kettő, a középmezőny alján tanyázó csapat találkozik a Bundesliga 26. fordulójának nyitómeccsén. A Wolfsburg a 12. helyen áll, és mindössze két ponttal előzi meg 15. helyezett Düsseldorfot. Múlt héten a Wolfsburg parádés győzelmet aratott a Freiburg otthonában (2-5), ezzel talán feledtette a Schalke elleni hazai fiaskót (1-4). Egyébként a Wolfsburg meglehetősen rapszodikusan teljesít az idén, nyolc bajnokiból hármat megnyertek, kettő végződött döntetlenre, három találkozót pedig vereséggel zártak. Otthon csak a Stuttgartot tudták megverni még januárban, azóta egy döntetlen és két vereség hazai mérlegük.

A Düsseldorf derekasan helyt állt múlt hétvégén a Bayern otthonában, de ez sem volt elég a pontszerzéshez, 3-2-re kikaptak. Idegenben amúgy sem sikerült még idén értékelhető eredményt elérniük, négy idegenbeli meccsüket rendre elbukták, összesen nyolc gólt kaptak ezeken a mérkőzéseken és feleennyit rúgtak.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.80

Nürnberg 3.10, döntetlen 3.40, Schalke 2.20
Hosszú nyeretlenségi szériát szakított meg a Nürnberg azzal, hogy múlt héten Augsburgban tudott nyerni 2-1-re. Az ezt megelőző négy fordulóban négy döntetlent játszottak, szóval ideje volt már. Hazai pályán bajnokin még veretlenek ebben az évben, egy győzelem és három döntetlen jött össze.

Kedden kiesett a BL-ből a Schalke, hazai pályán kaptak ki a Galatasaraytól. Előtte viszont 2-1re győztek szintén otthon, a Dortmund ellen. A Bundesligában elég elkeserítő az idegenbeli mérlegük, négy idegenben lejátszott meccsből csak a legutóbbit tudták megnyerni a Wolfsburg vendégeként (1-4). Ezen kívül két döntetlen és egy vereség jött össze más pályákon.

Tipp: Nürnberg – Schalke 1-1 @ 6.75

Borussia Dortmund 1.40, döntetlen 4.40, SC Freiburg 8.00
Mint már föntebb említettük, a Dortmund elbukta a Ruhr-vidéki rangadót, viszont 46 ponttal még így is másodikak. Mindenképpen győzniük kell ahhoz, ha szeretnék is megőrizni ezt a pozíciót. Erre minden esélyük megvan, hiszen hazai pályán 2013-ban csak a Hamburg ellen kaptak ki, mondjuk akkor nagyon (1-4). A többi három hazai bajnokin viszont fölényesen nyertek, kilenc gólt rúgtak és csak egyet kaptak a győztes meccseken.

A középmezőnyben vitézkedő Freiburg a nyolcadik helyen áll 26 ponttal. Múlt heti kínos vereségüket (2-5) valószínűleg nem Dortmundban fogják jóvátenni. Főleg, hogy négy idegenbeli meccsükből csak egyet nyertek meg a Werder vendégeként, két döntetlen és egy vereség mellett.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 2.35

Bayer Leverkusen 4.75, döntetlen 3.75, Bayern München 1.68
Egy győzelemmel a Leverkusen tovább tapadhatna a második helyezett Dortmundra. Ha a Bayernt nem számítjuk, akkor szembetűnő a Bundesliga kiegyensúlyozottsága, hiszen a Leverkusen úgy a harmadik helyezett, hogy idén kilencből csak három meccset nyertek (mindet otthon), háromszor játszottak döntetlent és kétszer kikaptak. Hazai pályán csak a Dortmundtól szenvedtek vereséget.

A Bayern húsz ponttal (!) vezeti a bajnokságot a második helyezett Dortmund előtt. Egészen bámulatos teljesítmény, hétről-hétre felmerül a kérdés, hogy ki tudja megállítani a bajorokat? Nos, a szerdai BL meccsből kiindulva, legalább Arsenal szintű angol csapatoknak kéne indulniuk a német bajnokságban. Ugyan hiába nyertek 2-0-ra az Ágyúsok, a München továbbment a BL-ben, viszont kiedrült, hogy nem verhetetlen a Bayern, még ha eddig úgy is tűnt. A kérdés adott: Vajon mennyire fogta meg őket a hétközi vereség? A német bajnokságban tavaly október óta nem kaptak ki, idén pedig nyolc meccsből nyolcat nyertek.

Tipp: A Vendégcsapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.60