A BL kiesés után a bajnokságra fókuszálhat a Bayern és a Dortmund


Bayern München1.19  döntetlen7.50  Mainz14.00
A Bayern München nagyot küzdött Madridban, de végül nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást a Real elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőben. Egy ilyen kiesést nem könnyű feldolgozni, de nincs idő nyalogatni a sebeket, mert szombat délután az a Mainz látogat Münchenbe, amely a Bundesliga mezőnyéből egyedüli csapatként tudott utoljára nyerni az Allianz Arénában. Ugyanakkor mindez több mint egy évvel ezelőtt, tavaly márciusban történt és azóta a Mainz jóval gyengébb teljesítményt nyújt, még kiesési gondjai is lehetnek.

A vendégek zsinórban öt bajnokit elveszítettek, majd az előző fordulóban hazai környezetben sikerült 1-0-ra megverniük a Herthát. Ahhoz, hogy biztonságban érezhessék magukat a kieséstől további győzelmekre van szükségük a hátralévő öt fordulóban, mert elég sűrű hátul a mezőny.

Most lehet némi esélye a pontszerzésre Mainznak, hiszen a bajorok 120 percet játszottak kedden, ráadásul Madridban. Ez biztos nem múlt el nyom nélkül plusz Manuel Neuer is megsérült, aki a hírek szerint ebben a szezonban nem állhat már a kapuba. Persze még így sem a vendégek számítanak favoritnak, de a meglepetés benne van a levegőben.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 0,5 felett 1.98


Hertha2.45  döntetlen3.25  Wolfsburg2.95
Dacára az elmúlt időszak kudarcainak, a Hertha még mindig az előkelő ötödik helyen tanyázik a Bundesligában. A legutóbbi öt fordulóban három pontot szerzett a berlini csapat, és mint az már szóba került az imént, múlt héten Mainzban kaptak ki 1-0-ra (ez volt zsinórban a nyolcadik vereségük idegenben).

Otthon viszont továbbra is jól megy Dárdai Pál csapatának, tavaszai mérlegük hazai pályán 4-1-1. A Hertha esélyeit az is növeli, hogy Vladimir Darida újra játszhat majd, mert felépült sérüléséből. A Wolfsburg ellen így sem lesz könnyű, ugyanis a vendégcsapat a kiesést próbálja meg elkerülni minden áron. Az előző fordulóban sikerült 3-0-ra megverniük a közvetlen rivális Ingolstadtot, de még így sincsenek kint a vízből.

Mario Gomez egyre jobb formába kerül Wolfsburgban, de a Hertha annyira stabil hazai környezetben, hogy egyedül az ő játéka kevés lesz az üdvösséghez.

Tipp: Hazai 2.45


Mönchengladbach3.55  döntetlen3.65  Dortmund2.02
A Dortmund is búcsúzott a Bajnokok Ligájától a héten, miután nem bírtak a Monacóval. Marad hát hazai a bajnokság és a kupa. A Bundesligában más céljuk nem nagyon lehet, mint automatikus BL indulást jelentő helyezést megkaparintani. Ennek első állomásaként nem ártana élből három pontot elhozniuk aktuális ellenfelüktől.

A házigazdák gólzáporos meccsen kaptak ki 5-3-ra a Hoffenheimtől az előző fordulóban. Most szombaton nem számíthatnak elöl Raffaelre, aki fontos láncszem a gólhelyzetek kialakításában és Thorgan Hazard játéka is kétséges.

Általában mindkét csapat gólgazdag meccseket játszik és nehéz arra okot találni, hogy ez most miért is változna meg szombat estére.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.33