Berlinben a Dortmund


Hertha6.50  döntetlen4.35  Dortmund1.50
Kicsit beragadt a Hertha ebben az évben: mindkét 2016-os bajnoki meccsén döntetlent játszott Dárdai csapata. Előbb hazai pályán egy harmatos 0-0 az Augsburg ellen, majd a rákövetkező fordulóban őrült meccsen 3-3-s iksz következett a Werder Bremen vendégeként.

Dárdai elmondása szerint készen állnak az előttük álló mérkőzésre a berlini legények, noha pont a brémai meccs után történt egy kis affér a csapaton belül. Enisz Ben-Hatira (aki nem is lépett pályára) állítólag minősíthetetlenül viselkedett a hazafelé tartó úton, több csapattársával is összeszólalkozott – a tunéziai játékos azt kifogásolta, hogy 3-1-ről nem nyerték meg a meccset. Nos, ezért ő azóta már az Eintracht Frankfurt játékosa, úgyhogy már nem sok vizet zavar Berlinben.

Azt maximum csak sejteni lehet, hogy a hazai csapatot mennyire zavarhatta meg ez a közjáték, ugyanakkor dortmundi részről nem tudunk hasonló izgalmakról beszámolni. A sárga-feketék a második helyről várják a fővárosi kirándulást és tíz pontos előnyük eléggé megnyugtató a Herthával szemben. Az előző két fordulóban pedig a Mönchengladbach és az Ingolstadt ellen nyertek. Tizenkilenc forduló alatt 52 gólt termeltek a Dortmund játékosai, ez a legtöbb lőtt találat a mezőnyben. Úgyhogy alaposan próbára teszik majd a Hertha védelmét, az biztos.

Egyébként a két csapat őszi meccsét 3-1-re nyerte a Dortmund, viszont a legutóbbi alkalommal, amikor a Hertha vendégei voltak, 1-0-ra kikaptak (még 2014 decemberében).

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.71


Schalke2.30  döntetlen3.45  Wolfsburg3.10
Egyik csapat sem kezdte valami jól a tavaszi idényt, bár a Schalke múlt héten talán némileg feledtette a Bréma elleni hazai vereséget (1-3) a Darmstadt idegenbeli legyőzésével (0-2). Ezzel szemben a Wolfsburg egy frankfurti botlás után csak egy 1-1-es iksznek „örülhetett” az előző hétvégén, ráadásul mindezt hazai pályán sikerült elkövetni a Köln ellen. Vicces, de igaz: utoljára a Manchester Unitedot tudták legyőzni a vendégek, akiknél amúgy nem biztos, hogy Julian Draxler (aki egyébként előtte a Schalke játékosa volt) pályára lép majd, mert valamilyen rejtélyes betegséggel birkózik.

Tekintve, hogy a Schalke sem játszott valami meggyőzően az elmúlt két forduló során (meg egyébként a szezonban sem nagyon) ennek a meccsnek olyan döntetlen szaga van, hogy arra nehéz jelzőket találni.

Tipp: Félidőben X @ 2.17


Bayer Leverkusen5.65  döntetlen4.25  Bayern München1.57
Nem is annyira régen ez a párosítás, ha nem is fix egyes volt, de a hazai csapat jóval esélyesebbnek számított, mint manapság. Bár azt kár lenne tagadni, hogy most is kiváló futballisták vannak a Leverkusenben, de a Bayern számára kis túlzással csupán annyi a feladat, hogy kivegye a játékból a Kiessling-Hernandez (Chicharito) duót. Utóbbi nem mellesleg 19 gólt rúgott már a legutóbbi 16 meccsén.

Sérülések tizedelik a Bayern védelemét, úgyhogy egyáltalán nem lenne meglepő, ha az új szerzemény, Serdar Tasci is lehetőséget kapna majd. A legfájóbb talán Boateng hiánya lesz a vendégeknél, úgyhogy ennek alapján még akár egy bajor botlás is benne van a pakliban. Már csak azért is, mert a Leverkusen elég tűrhetően muzsikál otthon és a Bayern pontvesztései pedig rendre idegenben történtek (bár csak kétszer fordult elő ilyesmi ebben a szezonban).

Tipp: Hernandez (Chicharito) gól @ 3.75

Eredő odds: 13.92