A Bayernt fogadják Dárdaiék


Dortmund1.45  döntetlen4.30  Wolfsburg7.50
Zsinórban két tétmeccset is elveszített a Dortmund: előbb a Darmstadt vendégeként kaptak ki 2-1-re a Bundesliga 20. fordulójában, majd a Benfica otthonában szenvedtek vereséget BL meccsen. Pedig kedden volt helyzete bőven a Dortmundnak, még tizenegyest is rúghattak, amit Aubameyang kihagyott.

Hullámvölgyről még korai lenne beszélni, majd a Wolfsburg elleni meccs után okosabbak lehetünk. Az viszont biztos nem segíti a hazai csapatot, hogy a legendás kapu mögötti „sárga fal” nem lesz ott ezen a meccsen, a Lipcse elleni balhé miatt.

A Wolfsburg zsinórban három elveszített tétmeccs után tudott nyerni múlt héten, a Hoffenheim házigazdájaként (2-1). Idegenben viszont nem megy túl jól nekik, ezért aztán nehéz elképzelni, hogy bezsebelnék a három pontot Dortmundban.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.35


Hertha9.00  döntetlen4.50  Bayern München1.39
Egyelőre nem úgy sikerül a Hertha szereplése a szezon második felében, mint ahogyan azt előzetesen eltervezték. Dárdaiék négy bajnoki meccsből hármat elveszítettek, csak az Ingolstadt elleni hazait tudták megnyerni (1-0). Ám még így is elérhető közelségben van az európai kupaindulást jelentő helyek egyike (sőt, igazából ezt a fordulót is a hatodik pozícióból várhatják) úgyhogy biztos nem adták még fel. Az is elég valószínű, hogy nagyobb ellenállást mutatnak majd, mint szerda este az Arsenal, melyet 5-1-re vert Bayern.

A Bajnokok Ligája szerda esti összecsapásán végre nevéhez méltó játékkal rukkolt elő a Bayern München. A 2017-ben lejátszott meccsei közül eddig egyszer sem nyújtott ilyen kiváló teljesítményt a gárda, bár ehhez kellett egy atomjaira hulló Arsenal is. Az már tényleg durva lenne, ha Berlinben is ilyen lehengerlően futballoznának a bajorok.

Dárdainak egyébként szörnyű mérlege van a müncheniekkel szemben amióta a Hertha kispadján ül. Azóta ugyanis még gólt sem szerzett a berlini együttes a bajorok ellen és rendre vereséget szenvedett (0–1, 0–2, 0–2, 0–3). Viszont minden rossz sorozat véget ér egyszer és talán a Bayern is fásultabb lesz a szerdai kupameccse miatt.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.18


Hamburg2.07  döntetlen3.20  Freiburg3.85
Az előző forduló legnagyobb meglepetését egyértelműen a kiesés elől menekülő Hamburg okozta azzal, hogy 3-0-ra nyert a Leipzig vendégeként. Ez volt zsinórban a hamburgiak harmadik győzelme tétmeccsen és ami igazán durva, hogy egyik alkalommal sem kaptak gólt. Mindez Kyriakos Papadopoulous kiváló védőmunkájának is köszönhető, plusz Lipcsében már a második gólját fejelte a görög rövid időn belül (lassan lehet pénzt kéne tenni arra, hogy betalál).

A frissen feljutott Freiburg meg az európai kupaporondot jelentő helyekért van versenyben. Igaz, ehhez nem ártana idegenben is pontokat gyűjteniük, ez ugyanis nem az erősségük. Ugyanakkor a Bundesliga mezőnyéből Christian Streich együttese használja ki a helyzeteit a legjobb százalékban ezért nem volna nagy meglepetés, ha egy sok gólos meccs kerekedne ebből szombaton.

Tipp: Gólok 2,5 felett 1.98