A Bayern és a többiek


Bayern München1.10  döntetlen10.00  Hamburg24.00
A bajor klub története során még soha nem veszített szezonnyitó mérkőzést, és ha visszagondolunk arra, hogy Hamburg hogyan szerepelt a legutóbbi szezonban, illetve a Bayern milyen toronymagasan verte a mezőnyt, akkor nem nehéz belátni, hogy ez a Bayern-sorozat nem most fog megszakadni.

A bajnoki címvédő keretében történtek változások, a legfontosabb talán az, hogy a klub egyik ikonja, Bastian Schwinsteinger távozott és a Juventusból leigazolták Arturo Vidalt. Még akár az sem lenne meglepő, ha góllal debütálna a chilei játékos.

Egyébként a hazaiak számára hetekkel ezelőtt elkezdődött a szezon: a német Szuperkupában 1-1-es döntetlent követően, tizenegyes párbajban maradtak alul a Wolfsburggal szemben. Aztán az Audi kupán a Milánt és a Real Madridot is megverték, majd a múlt héten 1-3-as végeredménnyel jutottak tovább a német kupában az ötödosztályú Nöttingen ellen.

A Hamburg már az első fordulóban búcsúzott a kupától, miután a hosszabbításban elvérzett a negyedosztályú Jénával szemben (3-2). Ez nem túl jó előjel a bajnoki rajt előtt, mint ahogyan az sem, hogy utoljára 2008-ban tudtak pontot szerezni Münchenben.

Tipp: Vidal gól @ 2.70


Augsburg2.00  döntetlen3.35  Hertha3.95
Az Augsburg igen tisztességesen szerepelt az előző szezonban és ugyan a nyáron bőven akadtak érkezők és távozók is, vélhetően idén is inkább a felsőházban végeznek majd. A kupában továbbjutottak, bár ehhez hosszabbításra volt szükségük a negyedben vitézkedő Elversberg ellen.

A Herthánál idén is a bennmaradás a cél, mert ugyan érkeztek új játékosok, de támadásban valószínűleg továbbra sem mennek majd túlzottan gördülékenyen a dolgok. Mindenestre jó jel, hogy a német kupában 2-0-ra verték a másodosztályú, szebb napokat is megélt Bielefeld csapatát. Az előző szezonban nem sok babér termett idegenben a Hertha számára, Augsburgban pedig utoljára 2014 áprilisában szereztek pontot.

A két együttes legutóbbi négy, egymás elleni meccsén összesen két gól született, ennek alapján most sem lehet gólzáporral számolni.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.83


Darmstadt2.45  döntetlen3.30  Hannover2.70
Harminc év után jutott vissza a legmagasabb osztályba a Darmstadt, a cél itt sem lehet más, mint az első osztályú tagság megőrzése. Ehhez leginkább otthon kell gyűjtögetniük a pontokat, ami a Hannover ellen egyáltalán nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak.

Főleg azután nem, hogy a kupában önbizalom növelő győzelemmel jutottak tovább (0-5) negyedosztályú ellenfelükkel szemben. Plusz a Darmstadt kapta a legkevesebb gólt (szám szerint huszonhatot) a Bundesliga 2 előző szezonjában.

A Hannover éppen csak megúszta a kiesést az előző szezonban, most sem lehet más a cél, mint a bennmaradás. Idegenben évek óta halovány teljesítményt nyújtanak, nem okozna túl nagy meglepetést, ha elhasalnának a lelkes újonc elleni nyitómeccsen.

Tipp: 1X @ 1.47

Eredő odds: 7.13