Bayern-Dortmund rangadó a németeknél


Schalke1.75  döntetlen3.55  Köln5.00
Igen jó formában van hazai csapat: a Schalke zsinórban hat tétmeccset nyert meg (két EL meccsről és négy bajnokiról van szó), ráadásul ezeken a találkozókon csak egy gólt kapott a gelsenkircheni együttes, ellenben lőtt összesen tizenhármat. Hazai pályán pedig utoljára március végén kaptak ki.

Nem lesz hát könnyű dolga a Kölnnek, amely meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a szezon kezdete óta. Mérlegük 3-2-2, az előző két fordulóban nyeretlenek maradtak (vereség a Hertha otthonában, iksz hazai pályán az Ingolstadt ellen). Idegenben eddig három bajnokit játszottak: a Stuttgartot még megverték, de csúnyán kikaptak Frankfurtban (6-2), illetve ahogy az imént szóba került, Berlinből is nulla ponttal távoztak.

Ennek alapján kicsit alacsonynak tűnik a Köln sikerére kínált odds, de ha megnézzük az egymás elleni eredményeket, akkor egyből kiderül, miért is van ez így. Az előző szezonban a Köln oda-vissza verte a Schalkét, de most aligha fognak akár egy ponttal is távozni.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 3.25


Bayer Leverkusen1.42  döntetlen4.40  Augsburg8.30
Kedden igen közel járt ahhoz a Leverkusen, hogy valami igazán bravúros eredményt produkáljon a Barcelona vendégeként, de a meccs végére már minden erejüket felőrölte a folyamatos védekezés, így a Barca az utolsó tíz percben 2-1-re fordította a meccs állását.

Ami a Bundesligát illeti, zsinórban két bajnokit is kapott gól nélkül hoztak le a gyógyszergyáriak, ám a teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy előtte meg rúgott gól nélkül veszítettek el hármat. Tehát kicsit ellentmondásos a Leverkusen teljesítménye, de az Augsburg nincs most olyan formában, hogy komoly meglepetést okozzon.

A vendégek ugyanis sorozatban három meccset is elveszítettek: előbb a ’Gldabach és a Hoffenheim elleni bajnokikat, majd csütörtökön a Partizan Belgrád nyert náluk teljesen simán az Európa Liga második fordulójában.

Tipp: Félidőben 1 @ 1.86


Bayern München1.52  döntetlen4.50  Borussia Dortmund6.25
Szuperrangadóval ér majd véget a nyolcadik forduló és ez a meccs nem csak a presztízs miatt fontos, hanem a bajnoki cím sorsát is döntően befolyásolja (és ez még akkor is így van, ha még igencsak a szezon elején járunk). A Bayern négy ponttal vezeti a bajnokságot a Dortmund előtt és nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy belássuk, mit is eredményez majd egy hazai győzelem.

Egyébként a bajorok eddig száz százalékos teljesítményt produkáltak, ráadásul a hét győztes meccsen összesen 23 gólt szereztek és csak hármat kaptak. Az előző fordulóban a Mainz vendégeként nyertek 3-0-ra, míg a hétközi BL meccsen a Dinamo Zágrábnak gurítottak egy ötöst a miheztartás végett.

Nem mehetünk el szó nélkül Lewnadowski teljesítménye mellett: a lengyel csatár hét nap leforgása alatt összesen tíz gólt rúgott (ötöt a Wolfsburgnak, kettőt Mainznak, majd hármat a Zágrábnak). Kérdés, hogy meddig lehet ezt még fokozni, mindenesetre a góljáért kínált szorzó kellően csábító még így is.

A Dortmund sincs rossz formában, főleg ha az előző szezonbeli teljesítményüket vesszük alapul ehhez a kijelentéshez. Ugyanakkor legutóbbi három tétmeccsükön csak ikszre futotta az erejükből: előbb a Hoffenheim vendégeként, majd hazai pályán a Darmstadt ellen, végül a PAOK otthonában, a csütörtöki EL meccsen játszottak döntetlent.

Tipp: Lewandowski gól @ 2.00

Eredő odds: 12.09