A bajnokságban javíthat a Bayern München


Bayern München – FC Köln
Jonas Hector hiába igyekezett elbagatellizálni a Köln müncheni vendégjátékát; hiszen a vendégek igen jó formában vannak és öt forduló alatt tizenegy pontot szereztek. Szükségük is lesz minden erejükre, mert egy felbőszült fenevad otthonába érkeznek.

A Bayern München első vereségét szenvedte el Carlo Ancelotti regnálása alatt: a szerdai Bajnokok Ligája meccsen 1-0-ra kikaptak az Atlético Madridtól. A Köln ugyan csak két gólt kapott eddig ebben a szezonban, de az igazi teszt csak most következik a védelem számára. Ráadásul Arjen Robben sérülése óta először léphet pályára kezdőként és ez a tény aligha nyugtatja meg a kölni védőket.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.18


Hertha – Hamburg
A szolid, 1-0-s vereség a Bayern Münchentől nem volt elég ahhoz, hogy megmentse Bruno Labbadia állását és távoznia kellett Hamburgból. Helyette Markus Gisdol ült le a kispadra, aki egykor a Hoffenheim edzője volt és szép feladat lesz fölráznia egy olyan társaságot, amely eddig mindössze egy pontot tudott összekaparni. A Hertha otthonában pedig senkinek nincs egyszerű dolga.

Dárdai Pál együttese eddig mindkét hazai bajnokiját megnyerte, plusz ők rendelkeznek a legjobb kapuralövés/gól mutatóval a Bundesligában, azaz a legkevesebb kapura tartó lövésből ők szerezték a legtöbb találatot. A hazai csapat nem számíthat Marvin Plattenhardt játékára hátul – a védő gyomorfertőzést kapott – és Dárdai tart az „új seprű jól seper szindrómától”, de még így is a Hertha az esélyese ennek a találkozónak.

Tipp: Hazai 2.00


Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund
Kedden hiába vezetett végig a Bayer Leverkusen a Monaco otthonában, egy utolsó percben bekapott egyenlítő találat miatt csak egy ponttal térhettek haza. Ez az epizód egyébként remekül összefoglalja Roger Schmidt edző szezonbeli, nem túl sikeres munkásságát.

A Dortmund 2-2-es döntetlenje jóval értékesebb volt a Real Madrid otthonában, ám meccs hőse, André Schürle sérülés miatt nem lehet ott majd a pályán szombaton. Rajta kívül Marc Bartra is hiányzik majd a dortmundi védelem tengelyéből, de még így is valószínű, hogy a vendégek három ponttal távoznak majd. Már csak azért is, mert legutóbbi kilenc, leverkuseni látogatásuk alkalmával veretlenek maradtak. A Dortmund jelenleg sokkal jobb csapat, mint a Leverkusen.

Tipp: Vendég @ 2.00