A bajnoki cím sorsa már eldőlt, de a Bayern mögött még lehet némi helyezkedés


Bayern München–Darmstadt
A Bundesliga első és utolsó helyezettje találkozik szombat délután: a Bayern múlt héten begyűjtötte zsinórban az ötödik bajnoki címét a Darmstadtot meg már csak egy vártalan létszámnövelés tudná benntartani az első osztályban.

Igaz, a vendégeknek van még matematikai esélye arra, hogy megőrizzék Bundesliga tagságukat, de ehhez a hátralévő három fordulóban az összes meccsüket meg kéne nyerniük és az előttük lévő csapatoknak meg buknia kellene jó pár pontot. Reálisan nézve ez majdhogynem esélytelen.

A Bayern Münchennél az a tendencia volt megfigyelhető az elmúlt években, hogy a bajnoki cím megnyerése után rendre visszavettek a tempóból. Ez persze nem jelenti élből azt, hogy a Darmstadt akár egy ponttal is távozna majd a bajoroktól – főleg, hogy a Bayern más sorozatban már nem érintett – de talán gólt képesek lesznek rúgni.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.06


Dortmund–Hoffenheim
Nagy tétje van ennek az összecsapásnak, ugyanis a harmadik hely sorsa dőlhet el. A bronzérem mellett a harmadik helyezett automatikusan indulhat a Bajnokok Ligájában, úgyhogy nagyon nem mindegy, ki kaparintja meg ezt a pozíciót, amit jelenleg a Hoffenheim birtokol, de a negyedik Dortmund csak egy ponttal van tőlük lemaradva.

A két csapat ősszel egy nagyon jó meccset játszott egymással, aminek 2-2-es döntetlen lett a vége. Valószínűleg most is hasonlóan gólgazdag összecsapást láthatunk majd. Ami pedig az esélyeket illeti: otthon roppant erős a Dortmund, a Bundesligában utoljára 2015 áprilisában kaptak ki hazai pályán. A Hoffenheim pedig idegenben nem túl acélos, tavaszi mérlegük vendégként 2-3-3. Ez jelentheti majd a különbséget a két gárda között, szóval egy hazai győzelemmel számolva nem tévedhetünk nagyot.

Tipp: Hazai 1.52


Hertha–RB Leipzig
Dacára a katasztrofális idegenbeli szereplésnek, a Hertha még mindig az ötödik helyen áll, ami ugye Európa Liga indulást ér. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy Berlinben, hazai pályán rendre mintha egy teljesen más csapatot látnánk játszani. Pályaválasztóként 15 bajnoki meccsből 12-őt megnyert Dárdai csapata, amelynek Marvin Plattenhardt és John Anthony Brooks nélkül kell majd megoldania a védekezést szombat este. Helyettük valószínűleg a 20 éves Maximilian Mittelstädt és a még tinédzser éveit taposó Jordan Torunarigha kezd majd hátul.

A Leipzig második helye egyelőre nincs közvetlen veszélyben (főleg ha a Dortmund nyer majd a Hoffenheim ellen) de azért nem ártana pár pontot szerezniük, hogy biztosítsák a pozíciójukat.

Tipp: Döntetlen 3.35