Az utolsó forduló jön Németországban


Bayern München1.23  döntetlen6.25  Mainz11.00
A Hertha elleni meccs óta zsinórban három bajnokit bukott el Bayern München. Dárdai csapata borzasztó kellemtelen ellenfél, de azért ennyit nem vehetett ki a bajorokból az a mérkőzés.

Sokkal inkább az elveszített kupaelődöntő, a sérüléshullám, illetve a már rég megnyert bajnokság miatt esett vissza a Bayern teljesítménye olyannyira, hogy három fordulón keresztül bátran bazírozhattunk arra, hogy Bayern kikap, vagy rosszabb esetben ikszel, nagyjából tökmindegy ki ellen. (Leverkusen, Augsburg, Freiburg a bajorverő névsor.) Ennek a negatív szériának lehet, most vége szakad, hiszen az utolsó fordulóban, hazai pályán azért illene győzelemmel búcsúznia a szezontól a bajnokcsapatnak.

Ráadásul a Mainznak is teljesen mindegy, hogy mi lesz a vége ennek a meccsnek, hiszen a tízedik helyen álló gárda kiesni nyilván nem tud, a nyolcadik helyig szerencsés esetben még fölkúszhatnak, de ez nagy különbséget nem jelentene a szezonra nézve.

Utoljára 2012 áprilisában tudott pontot szerezni a Mainz a Bayern München ellen (0-0 az Allianz Arénában), azóta rendre alulmaradtak a bajorokkal szemben. Egyébként a vendégek tavasszal nem brillíroztak idegenben, bár két győzelmüket pont az Augsburg és a Freiburg ellen szerezték.

Tipp: Félidő/Teljes idő – Döntetlen/Hazai @ 4.40


Borussia Dortmund1.27  döntetlen6.00  Werder Bremen10.00
A hazai csapatnak még van némi esélye arra, hogy elcsípje a hatodik, EL selejtezőt érő helyezést, ehhez viszont nem elég nyernie, hanem az előttük lévő Augsburgnak is ki kell kapnia a Mönchengladbachtól.

Ha ez az esély elúszik, még akkor sem dől össze a világ, hiszen a következő hétvégén kupadöntőt játszik a Dortmund. Egyébként ez lesz Jürgen Klopp utolsó mérkőzése hazai közönség előtt, úgyhogy már csak ezért is illene győznie csapatának. Hazai pályán minden esélye megvan erre a BvB-nek, hiszen legutóbbi három, otthon lejátszott bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg.

A Bréma nagyjából hasonló helyzetben van, mint a Mainz és ugyan a pontjai alapján még akár ők is odaérhetnek a hatodik helyre a fentebb vázolt módon, azonban a gólarányuk sokkal rosszabb, mint az Augsburgé, így számukra gyakorlatilag az esélytelen kategóriába tartozik az EL indulás. Amúgy 2015-ben nem olyan rossz az idegenbeli mérlegük: 2-4-1, az előző fordulóban pont egy viszonylag hosszabb veretlenségi szériájuk szakadt meg azzal, hogy otthon kikaptak a Mönchengladbachtól.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 2.28


Borussia Mönchengladbach1.53  döntetlen4.30  Augsburg6.10
Egyszerű a képlet a harmadik helyezett ’Gladbach számára: nyerniük kell, és akkor talán még feljöhetnek a második helyre. Azért csak talán, mert ehhez az is kell, hogy a Wolfsburg kikapjon Kölnben, ami azért nem túl valószínű.

A hazai csapat egész tavasszal kitűnő formában futballozott, egy februárban elszenvedett gelsenkircheni vereséget leszámítva nem talált legyőzőre bajnoki meccsen. A legutóbbi két fordulóban pedig kapott gól nélkül nyertek.

Augsburgban sem érheti szó a ház elejét, a hatodik hely önmagért beszél. Ugyanakkor a följebb vázolt okok miatt mindenképpen legalább egy pontot kéne szerezniük ahhoz, hogy meg is tartsák az Európa Liga selejtezőt érő pozíciójukat. A Mönchengladbach ellen rendre szoros meccseket játszanak, úgyhogy ez akár még össze is jöhet nekik.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.68

Eredő odds: 16.85