Az listavezető RB Leipzig megőrizheti előnyét


Dortmund1.50  döntetlen4.50  Mönchengladbach6.50
Nagy lehetőséget szalasztott el azzal a ’Gladbach, hogy az előző fordulóban nem tudta megverni a Hoffenheimet (1-1). Ez többek közt azt is jelenti, hogy André Schubert együttese már hét meccs óta nyeretlen a Bundesligában. Ahhoz, hogy ezt megtörjék, most a Dortmund otthonában kéne nyerniük, csakhogy a házigazdák 26 mérkőzésen vannak túl veretlenül hazai pályán.

Ugyanakkor a hazai csapaton is nyomás van, hiszen egyre jobban leszakadnak az élmezőnytől. „A teljesítményünk nem ért ma egyetlen pontot sem” – fogalmazott Thomas Tuchel, miután múlt héten 2-1-re kikaptak Frankfurtban. Ebből sejthetjük, hogy a Dortmund nekiront majd szombat délután az ellenfelének és mivel a Mönchengladbach védelme elég ingatag lábon áll (főleg idegenben), sok gólos meccsel számolhatunk.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.28


Wolfsburg2.15  döntetlen3.25  Hertha3.60
Ebben a szezonban nem nagyon maradt már más cél a Wolfsburgnál, minthogy kiharcolják valahogyan a bennmaradást. Az előző fordulóban elért 1-1-es döntetlen az Ingolstadt ellen nem sokat segített az ügyön és a roppant masszív Herthával szemben sincsenek túl jó kilátásaik.

Dárdai csapata a Mainzot fogadta az előző körben és 2-1-re megverték őket Berlinben: a Bundesliga mezőnyében már egyedül csak a Hertha rendelkezik 100%-os hazai mérleggel. Idegenben viszont annyira nem megy jól nekik, ebben a szezonban mindössze egyszer örülhettek győzelemnek, ha nem ők voltak a pályaválasztók.

A Mainz ellen Ibisevic duplájával győzött a Hertha, viszont ki is állították a berliniek csapatkapitányát, úgyhogy nélküle utaznak Wolfsburgba. Ennek, és a gyengébb idegenbeli szereplésnek ellenére simán ponttal/pontokkal térhet haza majd a Hertha, leginkább a Wolfsburg gyenge formája miatt.

Tipp: X2 1.70


RB Leipzig2.00  döntetlen3.35  Schalke4.00
Ha csak az első hat forduló utáni eredményekkel számolnánk a bajnoki tabellán, akkor a Schalke lenne most a második, az egyébként is első helyezett RB Leipzig mögött. Ennek tudatában valószínűleg ez lesz a hétvége legjobb összecsapása a Bundesligában.

A Leipzig valósággal berobbant a köztudatba, zsinórban hét bajnokit megnyertek, három pont az előnyük a második Bayern München előtt és a Freiburg ellen mutatott múlt heti teljesítményük (1-4) egy magabiztos együttes képét mutatja.

A Schalke ugyan veretlen maradt a legutóbbi tizenkét tétmeccsén, de eddig csak egyszer tudtak idegenbeli Bundesliga mérkőzést nyerni az aktuális kiírásban. Az oddsok alapján nem tűnik olyannyira biztosnak a hazai csapat győzelme, de mivel igen jó formában vannak, elég nehéz azt elképzelni, hogy a Schalke akár egy pontot is elcsíphet.

Tipp: Hazai 2.00