Barátságos meccsek: Pályán az Európa-bajnok csoportellenfelünk


Belgium2.75  döntetlen3.22  Spanyolország2.65
A belgákat aligha kell külön bemutatni a magyar szurkolóknak, az Európa-bajnokságon a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, milyen erős csapatról is van szó. A nyolcaddöntőben simán, 4-0-ra elintézték a magyar válogatottat, az más kérdés, hogy ilyen nagy különbség talán nem volt a két csapat között. Aztán a negyeddöntőben nem kis meglepetésre Wales búcsúztatta Belgiumot (3-1).

Azóta nem léptek pályára a belgák és nyáron edzőváltás is történt a csapatnál: Marc Wilmots helyett már Roberto Martínez ül a kispadon. A spanyol mester előzőleg a Swansea-t, a Wigant és az Evertont irányította. Érdekes lesz látni, hogy ő milyen felfogásban küldi majd pályára a csapatot és hát ugye külön pikantériát ad majd a történetnek, hogy első mérkőzése pont Spanyolország ellen lesz.

A spanyolok számára a 2014-es vb után az idei Európa-bajnokság is csalódást okozott, hiszen az olaszok simán kiejtették őket a legjobb tizenhat között. Azóta Vicente de Bosque helyett már Julen Lopetegui ül a kispadon, aki korábban a spanyol U-válogatottaknál és a Portónál volt edző. Első lépésben gond nélkül kihagyta a keretből Iker Casillast és Héctor Bellerínt és lehetőséget ad Juan Mata, Javi Martínez, Diego Costa és Marco Asensio számára.

Nehéz megjósolni a mérkőzés végkimenetelét, viszont mindkét oldalon remek támadók vannak, úgyhogy nem lőhetünk nagyon mellé azzal, ha gólokat várunk a csapatoktól.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.94


Portugália1.01  döntetlen21.00  Gibraltár55.00
Ki ne tudná, hogy – nem kis meglepetésre – Portugália nyerte a 2016-os Európa-bajnokságot, miután minden idők legunalmasabb döntőjében, hosszabbításban legyőzte 1-0-ra a házigazda franciákat.

Most sikerült a lehető leggyengébb edzőpartnert megtalálniuk, hiszen Gibraltáron nagyjából két éve létezik egyáltalán hivatalos futballszövetség. Eddig összesen 17 meccset játszottak, mérlegük 1-2-14. A két iksz Észtország és Liechtenstein ellen jött össze nekik, míg az egy szem győzelmüknek Málta ellen örülhettek.

A hazai csapat számára még Cristiano Ronaldo nélkül is (aki ugye pont az Eb-döntőben sérült meg és még nem lépett pályára azóta sem) csupán annyi a kérdés, hogy mennyi lesz közte.

Tipp: Szerzett gólok 00:00-14:59 – IGEN @ 1.78


Olaszország2.85  döntetlen3.20  Franciaország2.50
A nyári Európa-bajnokságon Németország állta útját az olaszoknak a legjobb nyolc között, ahol 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban bizonyultak jobbnak a germánok. Ugye azt már az Eb alatt is tudhattuk, hogy Conte nem marad az itáliai válogatott kispadján, hiszen a Chelsea-vel már elég régen megállapodott.

Helyette az a Giampiero Ventura irányítja a Squadra Azzurrót, aki az előző szezonban a 12. helyen végzett a Torinóval. A rutinos mester pályafutása során csak Olaszországban dolgozott, többek között a Lecce, a Sampdoria, a Napoli és az Udinese csapatát is irányította, valamint a Barinál Koman Vladimir is megfordult a keze alatt.

Franciaország nyilván óriási csalódásként élte meg, hogy a válogatott elbukta az Európa-bajnokság döntőjét. Ugyanakkor ez nem járt edzőváltással, továbbra is bíznak Didier Deschamps munkájában. Ennek megfelelően borzasztó nagy változás nem történt a francia keretben és akár az is megtörténhet, hogy 2012 után újra nyerni tudnak az olaszok vendégeként.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 1.95