Barátságos meccsek: Hazai győzelmek nyomában


Csehország1.45  döntetlen4.20  Örményország7.50
Abszolút érthető, ha valaki nem emlékszik a cseh válogatott Eb-szereplésére és valószínűleg maguk az érintettek is legszívesebben elfelejtenék a franciaországi kontinensviadalt. Csehország ugyanis két vereséggel és egy döntetlennel az utolsó helyen zárt D csoportban – bár az is igaz, hogy Horvátország, Spanyolország és Törökország ellen senkinek nem lett volna könnyű dolga.

Most már egy ideje a csehek is a vb selejtezőkre koncentrálnak, ennek első állomása az örmények elleni barátságos mérkőzés, amit azért illene behúzniuk. Még akkor is, ha 2016-os hazai mérlegük csapnivaló: kizárólag Máltát tudták megverni, a skótoktól és Dél-Koreától kikaptak.

Ugyanakkor a derék cseheknek nincsenek túl jó emlékeik az örményekről. Utoljára 2013 szeptemberében fogadták őket világbajnoki selejtezőn és azt az összecsapást 2-1-re elveszítették Prágában. Összesen eddig négy meccset játszott egymással a két válogatott és három cseh győzelem után született ez az előbb említett meglepetés eredmény.

Ami jelenlegi örmény válogatottat illeti, nos, túlzás lenne azt állítani, hogy új csillag tűnik fel az európai labdarúgás horizontján. Az Eb-selejtezők során két ikszet leszámítva az összes mérkőzésüket elveszítették. Idén eddig három barátságos meccset játszottak: Fehéroroszország ellen 0-0-s döntetlen lett a vége, míg Guatemalát 7-1-re verték, majd El Salvador legjobbjait 4-0-ra.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 2.06


Dánia1.10  döntetlen9.25  Liechtenstein21.00
Sem Dánia sem pedig Liechtenstein nem volt ott az Európa-bajnokságon. Utóbbinál ezen senki nem csodálkozott, ellenben a dánoknak illet volna kvalifikálni. Az északi ország a Kirin-kupa fantázianevű tornán vigasztalódhatott, ahol Japán, Bosznia, és Bulgária mellett elindulván végül a harmadik helyet kaparintotta meg.

A Liechtensteinnel lekötött barátságos meccsel végső soron biztosra mennek a dánok, hiszen eddig kétszer játszottak ellenük és mindkét alkalommal 4-0-ra nyertek. Igaz, ennek már majd’ tíz éve és hát azóta kicsit (vagy hát nem is annyira kicsit) megváltozott az európai labdarúgás és már nem igazán akadnak könnyű meccsek.

Persze ettől még hazai pályán kötelező Dánia számára a győzelem és végigfutva Liechtenstein közelmúltbeli eredményeit, minden esély megvan akár egy nagy arányú hazai győzelemre is.

Tipp: Dánia -2,75 @ 2.04


Németország1.19  döntetlen6.50  Finnország14.00
Nagy csalódásként élték meg a németek, hogy világbajnok csapatuk elvérzett az Európa-bajnokság elődöntőjében a házigazda franciákkal szemben (2-0). Azóta nem lépett pályára a felnőtt válogatott és most a magyar nemzeti tizenegy kedvenc selejtezős ellenfelét látják vendégül Mönchengladbachban.

Bármennyire hihetetlen, de a két együttes legutóbbi négy egymás elleni mérkőzése rendre döntetlent hozott, ráadásul mindegyik Eb-selejtező volt, azaz tétmeccs. Igaz, utoljára 2009-ben találkozott a két gárda és azóta elég sok minden változott mindkét oldalon.

A finnek ugye nem jutottak ki az Eb-re és hat barátságos meccset játszottak 2016-ban, amiből ötöt teljesen simán, rúgott gól nélkül elveszítettek, egyedül Belgium ellen tudtak kiharcolni egy 1-1-es döntetlent (amit valószínűleg azóta sem ért egyik fél sem).

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 0,5 alatt @ 1.67