Záruló BL csoportkör – Kedd


A csoport

A Manchester United legutóbbi két bajnoki mérkőzését elnézve óriási szerencse, hogy már biztosította helyét a csapat a legjobb 16 között. Hazai pályán mindössze egy döntetlenre van szükségük az ukrán Donetsk ellen, hogy a csoport élen végezzenek, és ezzel együtt a Leverkusen csapatát is kényelmes szituációba hoznák. Más választása nincs Moyes fiainak, mert amennyiben az ukránok is három ponttal távoznak az Old Traffordról, akkor csak másodikként várhatnák a nyolcaddöntő sorsolását. Nem beszélve arról, hogy egy héten belül harmadszor (Everton, Newcastle, Shakhtar) kikapni az Álmok Színházában igencsak felkorbácsolná a hangulatot.

Ezért a  Leverkusen reménykedhet, hogy ilyen áron nem ejti ki őket az angol klub, bár ehhez meg kell verjék idegenben a már biztos csoportutolsó Real Sociedad gárdáját. Mondani sem kell, hogy ez kötelező győzelem a német klub számára, akik a Dortmund idegenbeli legyőzésével megfelelőképp hangoltak a spanyolországi túrára.

Ha a United otthon legyőzi az ukrán csapatot, akkor a 2007/2008-as szezon óta először sikerül végrehajtani azt a bravúrt, hogy a Vörös Ördögök mindhárom csoportbéli ellenfele pont nélkül távozik Manchesterből.

Tipp: Leverkusen @ 1.90

B csoport

A Real már biztosította helyét a tavaszi idényre, viszont a Juve váratlan nehézségekbe ütközött. Az 5. játékhéten sikerült először győzelemnek örülni, amely jelenleg elég a második helyre. Viszont lőtávolságon belül van a török bajnok Galatasaray, amely hazai pályán fogadja az olaszokat.

Az isztambuli kirándulás nem kellemes egy ellenfélnek sem, főleg nem úgy, hogy komoly téttel bíró mérkőzéseken a pokoli hangulat garantált. A Galata annak ellenére mutatott bíztató játékot a Madrid ellen, hogy végül kikaptak, így a jó nevekből álló török egyesület ellen már a döntetlen kiharcolása is nehéz feladat lesz.

Mivel jelenleg pontelőnnyel áll a torinói csapat a második helyen, így mondhatnák, hogy nekik idegenben jó a pontosztozkodás is, bár egy gól könnyen az Európa Ligába sodorhatja őket.

Egy extrém forgatókönyv szerint, akár még a Köbenhavn is tovább léphet, de ehhez le kellene győzni a Királyi Gárdát, másfelől döntetlen kell szülessen Törökországban. Már az előbbi esemény bekövetkeztére is kicsi az esély, annak ellenére, hogy a spanyol fővárosi csapat hétvégén a kupában tartalékosan szerepelt.

Az olaszok természetesen kontráikban bízhatnak, és ha sikerül megszerezniük a vezetést, akkor kerülhetnek igen kényelmes helyzetbe a kitámadó törökökkel szemben. A törököknek támadni kell, ha sikerül vezetést szerezniük, akkor az olasz csapat számára fel van adva a lecke a fanatikus hazai közönség előtt.

Tipp: Hendikep 1-0 kezdéssel - Galatasaray @ 1.80

C csoport

Az Olympiakos győzelmi kényszerben fogadja az Anderlecht csapatát a C csoport zárófordulójában. Amennyiben a görög együttesnek mégsem jönne a győzelem, akkor sorsuk a csoport másik mérkőzésének eredményétől függne. Ott, a már biztos csoportelső Paris SG utazik Lisszabonba, ahol a portugál csapat mindent egy lapra feltéve harcol a továbbjutásért, és bízik a görög botlásban.

Természetesen előfordulhat egy olyan forgatókönyv, hogy a csoport mindkét párosításán döntetlen születik, ebben az esetben a Piraeus a továbbjutó, míg a Benfica a második számú európai kupasorozatban folytathatja a szereplését. Az Anderlecht számára ez a lehetőség már elúszott, így a franciákhoz hasonlóan ők is tét nélkül léphetnek pályára kedd este.

Tipp: Hendikep 0-1 - Olimpiakos @ 1.98

D csoport

A D jelű kvartettben az érdemi kérdések eldőltek, a papírformának megfelelően a City és a München jutott tovább a legjobb 16 közé. A kettejük közti sorrend még megváltozhat, bár ehhez az Allianz Arena-ban kellene legalább 3-1 arányban győzzön az angol csapat. Erre reális lehetőség kevés van, hiszen a Guardiola edzette bajorok nem csak hazai pályán, hanem sehol sem találtak még legyőzőre, és a matematikai esély miatt ezt a mérkőzést sem fogják félvállról venni.

A csoport másik mérkőzésén az EL a tét, a jelenleg null pontos Plzen úgy juthat tovább, hogy eddig szinte nem csinált semmit. Ehhez nem szükségeltetik más, mint két góllal le kell győzni az orosz együttest. Első meccsük gólgazdag 3-2-re végződött, de mivel a CSKA most nem fog kockáztatni, azért gólszegényebb találkozóra lehet számítani.

Tipp: Plzen- CSKA Alatt 2.5 @ 1.92

A négy tipp eredő oddsza: @ 13.00

Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!