Zárul a BL csoportkör – Szerda


E Csoport

A Chelsea megnehezítette önmaga dolgát azzal, hogy oda-vissza kikapott a Basel csapatától. Szerencséjükre a svájci csapat a két bravúr győzelem mellett hullajtott pontokat, mind a Schalke, mind a Steaua ellen, így a londoni kékek még így is végezhetnek az élen. A továbbjutás ténye már korábban eldőlt számukra, így most egy a román csapat ellen aratott siker „pusztán” a csoportelsőséget jelentené.

Sokkal nagyobb érdeklődésre számíthat a csoport másik párosítása, hiszen a Schalke 04 és a Basel egy ki-ki mérkőzésen döntheti el, hogy melyikük számára folytatódik a BL-kaland. Az egy pontnyi előnnyel rendelkező svájci csapat Gelsenkirchenbe látogat, ahol legalább egy pontot kell szerezzen ahhoz, hogy a második helyen maradhasson.

A német csapat számára csak a győzelem az elfogadható eredmény, hiszen így egy pontos hátrányuk két pontos előnnyé változna a Basellel szemben.

Az előző összecsapásuk alkalmával a német csapat idegenben tudott győzni, így minden bizonnyal ismerik a Basel legyőzésének ellenszerét. Ugyanakkor a Basel rendelkezik nagyobb tapasztalattal az utolsó fordulós továbbjutást illetően, hiszen 2 éve a Manchester United 1-0 arányú legyőzésével verekedték magukat a legjobb 16 közé.

Tipp: Schalke @ 1.72

F csoport

A Dortmund az 5. körben aratott hazai győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit, mely finalista létére a minimumnak tekinthető. Persze ettől még ez a legkiegyensúlyozottabb és legjobb nevekből álló csoport, melyből egyedül a már biztosan utolsó Marseille lóg ki.

Mondhatjuk, hogy a Napoli-Dortmund párosból az utóbbi előjelei a kedvezőbbek, hisz amíg a Napoli az Arsenalt látja vendégül, addig a németek Franciaországba utaznak. Természetesen az Arsenal számára is van tétje a meccsnek, hiszen ha kikapnak Itáliában, és a Dortmund nyerni tud, akkor három darab 12 pontos csapat esetén nagy számolgatás kezdődne.

A londoniaknak a csoportelsőséghez és ezzel természetesen a továbbjutáshoz elég egy döntetlen, amelyre még az F csoport küzdelmeiben nem volt példa. Ez a döntetlen nem lesz persze egyszerű, hiszen a Napoli számára csak akkor marad esély, ha jobb eredményt érnek el, mint a Dortmund, vagy létrejön a már fent említett hármas körbeverés.

A Dortmund saját kezében tartja sorsát, hiszen a csoport leggyengébb csapatának legyőzésével biztos továbbjutók lehetnek, minden más esetben a másik meccsen az Arsenalnak kell szurkoljanak.

Tipp: Napoli - Arsenal Dupla esély - X2 @ 1.60

G csoport

Két dolog már biztossá vált ebben a négyesben: Az Atletico elsőként továbbjutott, illetve hogy a Wien utolsóként zárja a csoportkört. Sajnos nem adatott meg a sorsolásnál, hogy a maradék két csapat (Porto és Zenit) egy ki-ki mérkőzés döntsön a továbbjutás sorsáról, így marad a matekozás.

Persze a helyzet nem olyan bonyolult, hiszen a Portonak nyernie kell, és reménykednie, hogy a Zenit nem teszi ezt. Ha pontegyenlőség alakulna ki a portugál és orosz csapat között, az a szentpéterváriaknak kedvezne, hiszen egymás elleni eredményeiket tekintve a Zenit áll jobban.

Egybevéve a fent említetteket, mindkét csapatnak kötelező a győzelem, az orosz csapat Bécsben kell nyerjen, míg a Portonak a Vincente Calderon stadionban kellene helyt állni. Ez utóbbi nem tűnik egyszerűnek, még akkor sem, ha a kisebbik madridi csapatnak nem kell megerőltetnie magát.

Tipp: Zenit @ 1.57

H csoport

A Barcelona már biztos továbbjutóként várja a zárófordulót, ahol a skót címvédő lesz az ellenfele. A katalán egyesület számára elég a döntetlen ahhoz, hogy elsőként jussanak tovább, de a Nou Camp közönsége előtt természetesen csak a győzelem az elfogadható.

A Celtic számára nincs tétje a mérkőzésnek, számukra idén ez lesz a búcsúmérkőzés az európai kupaporondon. Az érdekesebb mérkőzést Milánóban játsszák, ahol az Ajax egy meglepetés győzelemmel kiütheti a Milant a BL további küzdelmeiből. A döntetlen természetesen az olaszoknak kedvez, de nem rohanhat fejjel előre az amszterdami csapat.

Októberi összecsapásuk alkalmával a rendes játékidő utolsó percéig 0-0 volt az állás, de a 90. percben szerzett holland vezetőgólt Balotelli a hosszabbítás negyedik percében egalizálta büntetőből. Természetesen a Milan kiesése óriási meglepetés lenne, ráadásul nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy ezt egy döntetlennel tegyék meg.

Tipp: Milan @ 1.62

A négy tipp eredő szorzója: @ 7.00

Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!