Top 5 olyan játékos, aki soha nem nyert BL-t


5. Francesco Totti (Roma)

Totti egyetlen csapat színeiben lépett pályára hosszú karrierje alatt, több mint 500 felnőtt bajnokin szerepelt az AS Roma mezében. A klubhűség mintaképe, de sajnos soha nem volt lehetősége arra, hogy a Bajnokok Ligájában a csúcsra érjen. Ezek ellenére is az ő nevéhez fűzödik a római klub legtöbb BL-részvétele és gólja, de Totti tehetsége nem volt elég a dicsőséghez Európa legnagyobb footballporondján. A Farkasok a mai napig várnak az első nemzetközi kupadöntőjükre 1984 óta, melyen valószínűleg a már 37 éves Francesco nem vehet majd részt.

4. Gianluigi Buffon (Juve)

Buffon vitán felül az elmúlt évtized egyik legjobb kapusának számít. Míg a világbajnoki trófeát a magasba emelhette 2006-ban, addig ez soha nem adatott meg neki klubkarrierje alatt. Legközelebb 2003-ban állt hozzá, de a Juve büntetőkkel veszítette el a BL-döntőt az AC Milannal szemben az Old Trafford zöld gyepén. Buffon bizonyította lojalitását azzal, hogy kitartott a Juve mellett még akkor is, amikor a csapatot száműzték a másodosztályba, de az élvonalbeli visszatérést követően már nem nyílt esélye a BL-győzelemre.

3. Dennis Bergkamp (Arsenal)

Az Arsenalnak anno sikerült az a bravúr, hogy veretlenül nyerték meg a Premier League küzdelmeit. Viszont sokan abból a keretből soha nem értek fel a BL csúcsára. Ilyen volt Dennis Bergkamp, de említhetnénk még Patrick Vieira-t vagy Robert Pires-t is. A legnagyobb csalódás minden bizonnyal akkor érte a holland csatárt, amikor élete utolsó meccsén nem cserélték be a 2006-os BL-döntőben Jens Lehmann korai piros lapjának köszönhetően.

2 Zlatan Ibrahimovic (Ajax, Juve, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, Paris SG)

Minden bizonnyal Zlatan rendelkezik napjaink focistái közül a legnagyobb egoval, igaz a svéd sztár még sosem szerepelt BL-fináléban. Önéletrajzi könyvében a Bajnokok Ligája megszállotjának valotta magát, de ez a megszállottsága még nem vezetett eredményre. Óriási pechére, szinte mérnöki pontossággal sikerült elkerülje a végső győztes csapatokat, pedig az elmúlt 10 évben játszott a Juventus, az Inter, a Barca, a Milan és a Paris SG színeiben is. A következő adandó alkalommal már 33 éves lesz, és ha a párizsi csapat nem jut vele döntőbe, akkor aligha fog már más csapat tagjaként eljutni odáig.

1. Ronaldo (Inter, Real, AC Milan)

A zseniális Ronaldo amekkora tehetség volt, annyira hiányzik gyűjteményéből a BL-serleg. 2002 nyarán csatlakozott a Madridhoz, alig pár héttel azután, hogy a Királyiak megnyerték az az évi kiírást a Hampden Park közönsége előtt. Ezt követően öt éven keresztül szolgálta a Realt a brazil csatárt, aki akkor még nem sejtette, hogy 12 évesre nyúlik a blancók BL-átka. Bár a Fenomén minden idők legsikeresebb világbajnoki gólszerzője, de a Bajnokok Ligája mindig is fájó pont lesz az amúgy illusztris önéletrajzában.

Fogadj a BL-döntőre ITT!