Tíz hasznos statisztika a Real Madrid-Atlético Madrid Bajnokok Ligája döntőhöz


10. A Real Madrid 2014-ben 4-1-re verte városi riválisát a Bajnokok Ligája döntőjében és tízedik alkalommal nyert európai kupát. Most is a Real számít favoritnak a végső győzelmet illetően 1.73.

9. Ugyanakkor azóta 10 meccset játszott egymással a Real, illetve az Atlético és a Királyi Gárda csak egyszer tudta megverni a Matracosokat (1-4-5). Az Atlético kupagyőzelmét sem lehet végképp kizárni 2.16.

8. Az említett 10 mérkőzés során az Atlético 14 gólt rúgott a Realnak és csak hatszor kapitulált a védelmük. Négy meccset ráadásul kapott gól nélkül nyertek meg Diego Simeone fiai, ennek alapján előfordulhat az is, hogy megint így nyer az Atlético Madrid 4.90.

7. Viszont a Bajnokok Ligája aktuális szezonjában a Real tíz meccsen nem kapott gólt, úgyhogy a nyolcadik pontban tett kijelentés pepitában is igaz 3.85.

6. A két madridi együttes legutóbbi 10 egymás elleni meccsén összesen 80 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők. Ez átlagban nyolc sárgát jelent meccsenként és senkit nem lepne meg, ha például Carlos Casemiro lapot kapna szombat este 1.90.

A Real-Atlético döntő összefoglalója 2014-ből:

5. Cristiano Ronaldo összesen 16 gólt rúgott az idei BL kiírásban, összesen már 93-nál jár a sorozatban. Ebben a szezonban 51-szer talált be a portugál zseni (minden sorozatot beleszámolva). Alberto Di Stefano után CR7 lehet a második olyan játékos, aki három európai kupadöntőben is eredményes volt és simán elképzelhető egy olyan forgatókönyv, mely szerint Ronaldo lövi az első gólt szombat este 4.60.

4. Zindeine Zidane volt az utolsó francia játékos, aki gólt szerzett Bajnokok Ligája döntőben. Ez 2002-ben történt, de most Antoine Griezmann és Benzema is jó eséllyel eredményes lehet (3.10 illetve 3.00). 

3. Fernando Torres hét gólt szerzett a legutóbbi 11 meccsén, úgyhogy még ő is betalálhat a soron következő döntőben 3.90.

2. Az Atlético a legutóbbi kilenc tétmeccséből hetet kapott gól nélkül nyert meg. Kellemes odds van arra, hogy a Matracosok szerzik majd az első találatot 2.02.

1. Ebben a szezonban összesen 124 BL meccset játszottak és ezekből 24 végződött döntetlennel a rendes játékidőben. Viszont előzőleg a 60 BEK/BL döntőben összesen 16-szor született iksz a 90 perc után, szóval simán előfordulhat, hogy szombat este nem bír majd egymással a két madridi csapat 3.10.