Tíz hasznos statisztika a PSG-Manchester City BL meccshez


10. A Paris Saint-Germain és a Manchester City előzőleg csak egyszer találkozott — az UEFA Kupa 2008/2009-es szezonjában, a csoportkörben. Az a mérkőzés 0-0-s döntetlennel végződött Manchesterben (akkoriban nem oda-visszavágós rendszerben folyt a csoportkör). Egy 0-0-s döntetlen most is benne van a pakliban 10.50.

9. A manchesteri döntetlent megelőzően a PSG összesen csupán hat meccset nyert meg angol klubokkal szemben. Ennek ellenére nem a vendégcsapat számít favoritnak 5.25.

8. Azóta a PSG javított az angol csapatok elleni statisztikáján, az elmúlt nyolc évben hat meccsből négyet megnyertek és csak kettőt veszítettek a párizsiak. Fontos részlet, hogy a legutóbbi három szezonban rendre a Chelsea-vel játszottak a franciák, akik most a mérkőzés esélyesének számítanak 1.70.

7. Ez az első alkalom, hogy a City bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Előzőleg a KEK és az UEFA Kupa legjobb nyolc csapata között szerepelt két-két esetben. Szép odds van az X2-re 2.28.

6. A City és az Atlético Madrid még nem kapott gólt rögzített játékszituációból a BL idei szezonjában. Elég jól járunk, ha mondjuk Angel Di Maria megtöri a City-nek ezt a sorozatát és gólt szerez szabadrúgásból 12.00.

A.F.C. Bournemouth v Manchester City - Premier League : News Photo

5. A City játékosai kapták eddig a legkevesebb sárga lapot a Bajnokok Ligája aktuális kiírásában. Persze ettől még Yaya Toure besárgulhat szerda este 3.75.

4. Sergio Agüero összesen 22 gólt rúgott már a Bajnokok Ligájában, ebből 17-et a Manchester City színeiben. Szombaton eredményes volt a Bournemouth elleni bajnokin (0-4), öt meccses gólcsend után talált be újra (a válogatott és a klub meccseket is beleszámolva). Szépen fizet, ha az argentin lövi majd az első gólt 7.00.

3. Zlatan Ibrahimovic összesen már 47 gólt szerzett a BL-ben, ezzel ő a sorozat hetedik legeredményesebb játékosa. Legutóbbi négy Bajnokok Ligája meccsén rendre betalált, így aztán nem volna az sem meglepő, ha a PSG csatára több gólt szerezne szerda este, mint Agüero 2.35.

2. Ibrahimovic ha lapot kap, akkor kihagyja a visszavágót. A csatár (aki nem mellesleg mesterhármast lőtt hétvégén a Nice elleni bajnokin) összesen három sárgát kapott ebben a szezonban, de ettől még nem nehéz elképzelni egy olyan forgatókönyvet, mely szerint gólt szerez és még sárgát is kap a City elleni meccsen 8.00.

1. Kevin De Bruyne eredményesen tért vissza három hónapnyi kihagyás után a múlt hétvégén a City-be. A belga válogatott játékos legutóbbi negyven meccsén (válogatott és klubszínekben) összesen 17 gólt szerzett és szerdán is betalálhat 6.00.