Tíz hasznos statisztika a Porto-Leicester BL meccshez


10. Szeptemberben a Leicester 1-0-ra verte a Portót — a két együttes története során akkor találkozott először. Most nem az angol bajnok számít favoritnak 10.50.

9. A Portónak muszáj nyernie, ha biztosan tovább akar jutni a csoportból. A BL aktuális szezonjában öt meccsből kettőt megnyertek és az oddsok alapján ezt a mérkőzést is behúzzák majd 1.36.

8. A Portónak ez lehet zsinórban a harmadik olyan hazai győzelme a Bajnokok Ligájában, ahol angol csapat az ellenfél. Még 2010-ben az Arsenalt 2-1-re verték meg, majd 2015-ben a Chelsea-t szintén ilyen arányban múlták felül. Egy ugyanilyen végeredmény most is benne van a pakliban 9.00.

Leicester-Porto 1-0 (szeptember)


7. A Leicester lehet a negyedik olyan csapat a Bajnokok Ligája történetében, amely öt csoportmeccset megnyer. Előzőleg ez csak három együttesnek sikerült  — AC Milan (92/93 hat győzelem), PSG (94/95 hat győzelem) és Sevilla (07/08 öt győzelem). Ugyanakkor már az X2-re is durva odds van és ez jól mutatja a vendégcsapat esélyeit 3.40.

6. A Leicester hét gólt rúgott BL meccsen és ebből hat még az első játékrészben született. Elég kellemetlen lenne a Portónak, ha félidőben a vendégek vezetnének 8.00.

5. Riyad Mahreznál (4) csak Lionel Messi (9) és Edinson Cavani (5) lőtt több gólt a BL aktuális kiírásában. Mahrez nem utazott el Portóba a csapattal de persze ez nem jelenti egyből azt, hogy a Leicester gólképtelen marad 1.69.

4. Bár azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Porto nem kapott gólt az előző két BL meccsén, szóval egy kapott gól nélküli hazai győzelem is benne van a pakliban 1.96

3. A Leicester veretlen maradt a csoportmeccsek alatt és a Kobenhavn elleni 0-0 kivételével rendre vezetést szerzett. Vajon most is így lesz? 4.10 

2. Jamy Vardy sem tartott a kerettel, úgyhogy a vendégek részéről Shinji Okazakitól várja mindenki a gólt. Okazaki a legutóbbi 11 meccsén ötször volt eredményes 7.00.

1. Andre Silva lőtte a Porto legutóbbi két gólját a Bajnokok Ligájában, úgyhogy nagy eséllyel most is betalál majd 2.00.