Tíz hasznos statisztika a Celtic - Manchester City BL csoportmeccshez


10. A Celtic és a Manchester City először csapnak össze az elitsorozatban. Guardiola együttese 4-0-ra nyert hazai pályán a német Borussia Mönchengladbach ellen, míg a Celtic 7-0-ra veszített a Nou Campban. Az angolok győzelmi esélye ezúttal 1.36.

9. Utoljára skót és angol együttes a 2010/11-es sorozat csoportkörében mérkőzött meg egymással, akkor a Manchester United 1-0-ra győzte le a Rangerst Glasgowban. Hogy a City ugyanilyen arányba győzzön annak szorzója 9.00.

8. Az angol mérleg skót ellenfelekkel szemben 32 győzelem, 20 döntetlen, 14 vereség az európai porondon. A döntetlen esélye most 5.50.

Nézd vissza a Celtic 1-1-es döntetlenjét a Manchester United-del a 2008-as Bajnokok Ligája csoportkörben:

7. A Celtic a Barcelona elleni megsemmisítő vereség előtt három európai mérkőzésen veretlen maradt és ezeken a találkozón átlagban 3.3 gólt szerzett. Most, hogy a zöld-fehérek kettő vagy annál több gólt lőjjenek annak valószínűsége 5.75.

6. Sergio Agüero mesterhármast szerzett az előző körben a Mönchengladbach ellen, ezzel együtt hat mérkőzésen már 11 gólnál tart. Igen valószínű, hogy most is az argentin csatár szerzi a találkozó legelső gólját 3.55.

5. Kolo Touré négy éven keresztül (2009-13) volt a City alkalmazottja, ezalatt mindössze három gólt szerzett. Hogy az elefántcsontparti bekk találjon be először a szerdai találkozón az igen valószínűtlen 25.00.

4. Moussa Dembelé büntetőt hibázott az előző körben a Barcelona otthonában, de előtte két meccsen három gólt is szerzett. Mindezek után benne van a pakliban, hogy a francia támadó lövi a meccs első gólját 11.50.

3. Az egykori City játékos, Scott Sinclair hét gólt szerzett 11 fellépése során a skótok mezében amióta Glasgowba igazolt az Aston Villától. Amikor a szélső gólt szerzett, hat meccset meg is nyertek a „katolikusok”. A mostani szorzója a Sinclair gólnak és Celtic győzelemnek 30.00.

2. A City eddigi 10 tétmeccsét mind megnyerte, ráadásul úgy, hogy legtöbbször már az első félidőben döntésre vitte a dolgot. Komoly esélye van a kék-fehéreknek most is, hogy megnyerjék az első félidőt 1.17.

1. A Celtic menedzsere Brendan Rogers veretlen maradt a City ellen még a Swansea illetve a Liverpool trénereként (három győzelem, egy döntetlen). Most azonban kicsi az az esély a skót győzelemre 9.50.