Tíz hasznos statisztika a Barcelona-Arsenal BL meccshez


10. Az Arsenalnak 2-0-s hátrányt kellene ledolgoznia ahhoz, hogy a negyeddöntőbe jusson. Erre nincs túl sok esély 20.00.

9. Egy 2-0-s hazai vereségről a Bajnokok Ligájában csupán nyolcszor tudtak az adott csapatok fordítani. Az Arsenal utoljára a 2013/14-es szezonban került ilyen helyzetbe, akkor a Bayern München verte őket 2-0-ra Londonban, majd aztán 1-1-es döntetlent hozott a müncheni visszavágó. Egy döntetlennel most sem menne sokra az Arsenal 6.50.

8. A Barcelona már 35 BL meccset játszott hazai pályán az egyenes kieséses szakaszban és csak négyet veszített el. A házgazdák egyértelmű esélyesei a találkozónak 1.23.

7. Az odavágón összesen csak hét kapura tartó lövést jegyezhettünk föl és nem mellesleg ez volt a két együttes első olyan egymás elleni mérkőzése, melyen az egyik csapat nem rúgott gólt. Majd most talán mindkét csapat gólt szerez 1.80.

6. A Barca harmadikként csatlakozhat ahhoz a díszes társasághoz, amely a legtöbb győztes hazai európai kupameccsel büszkélkedhet (Real Madrid 151, illetve Bayern München 111). Nem nehéz elképzelni egy olyan forgatókönyvet, mely szerint mindkét félidőt a Barca nyeri 1.62.

5. Lionel Messi összesen már nyolc gólt lőtt az Arsenalnak Bajnokok Ligája meccsen, és ugyanennyit az AC Milannak. Egy játékos sem lőtt még ennyi gólt egyetlen csapatnak a BL meccsek során és nem elképzelhetetlen, hogy az argentin zseni egy mesterhármassal teszi majd fel szerda este az i-re a pontot 10.00.

4. Az Arsenal összesen csak kétszer tudott spanyol ellenfél vendégeként nyerni európai kupameccsen, pedig már 13 alkalommal próbálkozhatott. Legutóbb 2006-ban győztek Hispániában, akkor a Real Madridot verték 1-0-ra és nem mellesleg abban az évben bejutottak a BL döntőbe. Egy vendéggyőzelem most durva meglepetés volna 12.00.

3. Alexis Sanchez, a Barcelona egykori csatára még nem tudott gólt lőni BL meccsen a Camp Nou gyepén, pedig már tíz alkalommal is volt erre lehetősége. Betalál volt csapata ellen? 5.00

2. A brazil játékosok közül csupán Kaka lőtt több gólt (11) a BL egyenes kieséses szakaszában, mint Neymar (8). Nem járnánk rosszul, ha a Barca brazilja lőné majd az elsőt szerda este 5.00.

1. Eddig csupán négy Arsenal játékos — Olivier Giroud (5), Alexis Sanchez (3), Mesut Özil (2) és Theo Walcott (2) — volt eredményes a Bajnokok Ligája aktuális szezonjában. Giroud fejesgóljának nem csak az Ágyusok tudnának örülni 10.00.