Tíz hasznos statisztika az Atlético Madrid-Bayern München BL elődöntőhöz


10. Az Atlético Madrid és a Bayern München mindössze kétszer találkozott eddig. Az 1974-es BEK (Bajnokcsapatok Európa Kupája) döntőben játszottak egymással és miután 1-1-es döntetlent hozott az első mérkőzés, két nappal később megismételték azt. Az újrajátszott döntőt 4-0-ra nyerte a Bayern München és az oddsok alapján most is a bajorok számítanak favoritnak 2.67.

9. A Bayern legutóbbi 12, Spanyolországban lejátszott európai kupameccse nem alakult valami jól (2-2-8). Ennek ellenére a hazai győzelemre van magasabb szorzó 3.05.

8. Ugyanakkor az Atlético továbbjutott a legutóbbi hat olyan alkalommal, amikor német csapattal került szembe európai kupa egyenes kieséses szakaszában. Szép odds van az 1X-re 1.54.

7. Az Atlético a legutóbbi 12 hazai BL meccséből 11-et lehozott kapott találat nélkül. De még így is meglepetésnek számítana, ha kapott gól nélkül nyernének a házigazdák 4.50.

6. A Bayern összesen kilencszer jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe és ötször jutott tovább onnan. Az előző két szezonban rendre itt volt számukra a végállomás, utoljára 2013-ban jutottak be a fináléba és akkor meg is nyerték azt. Nagyot néznénk, ha vendégcsapat 2,5 gól felett termelne Madridban 7.50.

5. A Bayern veretlen maradt a legutóbbi 11 tétmeccsén (8-3-0) és most igazából egy iksz is jó lenne nekik 3.10.

4. A lengyel támadó, Robert Lewandowski 44 gólt rúgott ebben a szezonban (a válogatott meccseket is beleszámolva), viszont a legutóbbi hét meccsén csak egyszer volt eredményes. Mindenesetre a vendégek közül az ő góljára van a legnagyobb sansz 3.20.

3. Az Atlético zsinórban öt tétmeccset megnyert, a legutóbbi négyet kapott gól nélkül. Egy 2-0-s hazai győzelem benne van a pakliban 14.00.

2. Antoine Griezmann beállíthatja Diego Costa klubrekordját az egy adott Bajnokok Ligája szezon során szerzett gólok tekintetében (8), ha kétszer betalál szerda este. A francia válogatott 30 gólt rúgott már ebben a szezonban (a válogatott meccseket is beleszámolva) és ebből hat találat született a BL aktuális kiírásában. Jó áron mérik a Griezmann-duplát 13.00

1. Thomas Müller és Robert Lewandowski egyaránt nyolc gólos eddig a Bajnokok Ligája idei szezonjában. Lewandowskihoz hasonlóan, mostanában Müller sem túl eredményes, legutóbbi hét tétmeccsén három gólt szerzett (a válogatott meccseket is beleszámolva). Könnyen lehet, hogy szerdán sem látunk majd Müller gólt 1.23.