A szurkolók bezzeg soha nem tartanak a felkészülés elején!


Nekem attól a pillanattól emészthetetlen a Videoton walesi kirándulása, hogy néhány nappal a kötelező BL kapaszkodás előtt kiderült: pár, egykori jugoszláv törzskönyvű labdarúgónak nincs érvényes vízuma. Már egy egyszerűbb családi vakáció előtt körbekérdezi Apafej a felnőtt és felnőttebb, meg kisebb családtagokat, hogy kinek jó az útlevele, kell-e vízum meg effélék. Egy átlagos, minimál költségvetésű háztartásban így működik. Nem egy három milliárd forintos büdzséjű klubnál.

Esetleg az érintettek közül valakinek eszébe juthatott volna Győzi bá’ fülébe súgni:„Szabadkán van egy spanom, aki 100 ajróért mindenhová érvényes vízumot szerez, de kellene a faterjának magyar szurkolói kártya, hogy a haverjainak villanthasson a szabadkai piacon, meg amúgy is nagy perverz.”

Esetleg kimehettek volna az Ecseri piacra, ahol tutira áfa mentesen hozzájutottak volna még egy új-zélandi vízumhoz is. Na jó, ebben, azért találni egy kis kockázatot, de ha az UEFA vizsgálódna, náluk is lehetne keresni legalább egy ukrán vagy luxemburgi beépített embert, aki bizsergetően kellemes kis korrupcióért kijárta volna, hogy bukta esetén ne legyen nagy a kár.

A másik kamudíjas okfejtés az egyik játékostól jött, amiben azt magyarázta, hogy mennyire megzavarta őket, hogy műfüvön kell játszani. Srácok, és akkor mi van? Azt hiszem a Vidi pályán található egy pár plasztik gyepszőnyeg. Tessenek ráfutni, felkészülni, ne marhaságokkal napra állva beszélni. A mentegetőzés ilyetén formája, meg a nagy hőség, meg az óriási hangzavar, meg a felkészülés elején járunk, meg nem erre a taktikára készültünk, már a burundi labdarúgók szájából sem fakad ki.

Aztán maga a meccs… Először azt hittem, hogy a Népfürdő utcai Elektromos pályán játszották. Kicsit hiányoltam is a Dunát. A mérkőzés első 78 perce tökéletesen illeszkedett az MTK-s Vukmir hét eleji nyilatkozatához, melyben a magyar focisták küzdeni tudásáról beszélt. Vagyis annak halványságáról. Bezzeg a vastag húsú, nagycombú walesi fodrászok, benzinkutasok, akik megmámorosodtak a feröeri gyapjúsapkások kiverésétől, kitettek magukért. Úgy küzdöttek, mint egy oroszlán. Igaz úgy is játszottak.

Néhányszor azért a kínos pillanat belefutott a szpíker életébe, de aztán Gyurcsó vitéz meghozta a megnyugvást. Nyertek a Videotonosak. Viszont parádés volt a fehérvári szurkolók hangorkánja! Ők bezzeg sosem tartanak a felkészülés elején! Faszák voltak!

Arra fogadjunk, hogy a hazai meccsen már láthatjuk harcolni a fiúkat. Amúgy ez nem nagy cucc, mert csak akkor nem lesznek a pályán, ha korábban leszállnak a buszjáratról.

Itt találsz oddsokat a Bajnokok Ligája selejtezőkhöz!