Nehéz meccs vár Walesben a Vidire


The New Saints3.75  döntetlen3.35  Videoton2.00
Finoman szólva sem a legjobb előjelekkel vág neki a Videoton a Bajnokok Ligája selejtezőjének. A bajnoki cím megnyerése óta alaposan kicserélődött a fehérváriak, kerete: új edző érkezett Bernard Casoni személyében és olyan meghatározó játékosok távoztak, mint például Nikolics vagy Stopira. Mindez még hagyján, de valamilyen rejtélyes adminisztrációs hiba miatt három légiós nem kapott vízumot (Braniszlav Danilovics, Filip Pajovics és Mirko Ivanovszki), Feczesin Róbert és Rémi Marevál pedig sérülés miatt hagyja ki az összecsapást.

Nagy kérdés, hogy ki áll majd a kapuba: a légiósok helyett Gábor Péter és Gyánó József utazott el és egyikük sem védett még NB1-es meccsen. Elöl is problémás a helyzet; a felkészülési meccseken jobbára Feczesin Róbert és Mirko Ivanovszki játszott csatárként, hiányukat valahogy meg kell oldani.

A walesi ellenfél nem küzd ilyen problémákkal, sőt elég magabiztosan várják a párharc első fölvonását. A New Saints már az első körben pályára lépett és a feröeri B36 gárdáját ejtette ki kettős győzelemmel (kint 2-1, majd hazai pályán 4-1).

Wales egyébként futball szempontjából is érdekes hely: az erős csapatok az angol első- vagy másodosztályban indulnak (pl. Swansea, illetve Cardiff) de van saját bajnoksága is az államnak, igaz csak 1992 óta. Ezt nyerte meg a New Saints, akik amúgy tétmeccsen nagyjából egy éve kaptak ki utoljára pályaválasztóként. Akkor ugyanígy a BL második selejtezőkörében a pozsonyi Slovan verte őket 2-0-ra. Bár akkor nem saját otthonukban játszottak a „Szentek”, hanem „albérletbe” kényszerültek.

Egyébként a nemzetközi kupákban nincs nagy rutinja a walesi bajnoknak, általában már rögtön a második selejtezőkör után búcsúzik a BL-től. Ennek ellenére Videotonnak egyáltalán nem lesz könnyű dolga, és jó lenne, ha minél kevesebb gólt kapnának, illetve lőnének legalább egyet.

A mérkőzésen szlovák sporik fújnak majd, és csak így egymás közt szólva, ez sem a legjobb előjel…

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.77