Nehéz helyzetben a Videoton


BATE1.52  döntetlen3.65  Videoton7.20

A fehérvári odavágó 1-1-es döntetlennel ért véget így a BATE minimális előnnyel várhatja a szerda esti mérkőzést. A fehérorosz kirakatcsapat a múlt héten igazság szerint semmi extrát nem mutatott játékban, viszont mindezt annyira szervezetten tette, hogy a Videoton nem is igazán tudott ezzel mit kezdeni.

Nagyon nehéz meccs vár a Videotonra már csak azért is, mert a BATE hazai pályán a rendszeresen BL főtáblán szereplő csapatokra is veszélyt jelent, ha kijön nekik a lépés. Persze van úgy, hogy nem és maximum ebben bízhatnak a Videoton játékosai…

Egyébként hétvégén győzelemmel hangolt a BATE: kupameccsen léptek pályára és otthon 7-0-ra verték másodosztályú ellenfelüket.

A Vidi Diósgyőrben tudott nyerni szombaton, egy olyan bajnokin, amit biztos jó sokáig nem fogunk elfelejteni. A DVTK ugyanis még 1-0-ra vezetett a 93. percben, viszont a 95.-ben már 1-2-őt mutatott az eredményjelző. Arra mindenki mérget vehet, hogy a BATE nem lesz olyan gáláns a végjátékban (sem), mint a Diósgyőr volt…

A Videoton egyébként már kedden elutazott Minszkbe, ahol a hírek szerint telt ház előtt játszanak majd szerda este. Nagy gond, hogy Juhász Roland sérülés miatt nem lesz ott a védelemben és Simon Ádám sem utazott el a csapattal betegség miatt.

Az otthon bekapott gól miatt a fehérváriaknak kell kezdeményezniük és ez azért nem jó hír, mert így a BATE azt játszhatja, amit a legjobban tud (már az odavágón is láthattunk ebből ízelítőt), azaz szervezett védekezésből gyors kontrákkal operálhat.

Tipp: Félidőben X @ 2.08