Nehéz feladat előtt a Schalke és a Galatasaray


Schalke 7.20, Döntetlen 4.70, Madrid 1.45

Hihetetlen sorozatot produkált a Real a csoportmérkőzések során, húsz gólt lőttek hat összecsapás alatt, ebből egymaga Ronaldo vállalt kilencet, ami Zlatan tizese mögött jelenleg a második legtöbb a góllövőlistán. Elképesztő hatékonyságról beszélünk, összevetésképp a Schalke csak 6 gólt rúgott, pedig csak 12 lövéssel kevesebb talált kaput részükről.

A spanyol fővárosiak a Juve elleni egyetlen ikszet leszámítva minden meccsüket megnyerték, idegenben 10 gólt szereztek, ami nem túl jó előjel a németeknek. A Schalke a Chelsea mögött lett második, igaz tőlük oda-vissza 3-0-ra sikerült kikapni, ezen kívül érintetlen maradt a kapujuk.

Ami reménykedésre adhat okot a gelsenkircheniek számára, hogy a királyiak enyhe német fóbiában szenvednek, bár ha választani kellet volna egy germán csapatot, akkor minden bizonnyal a jelenlegi ellenfelük lett volna. Ráadásul a kékeknél az orvosi stáb jegyzetfüzetese sem üres, biztos hiányozni fog Aogo és Höger, de kétséges Clemens, Draxler, Höwedes, Obasi és Uchida játéka is. Ehhez képest a Real mindössze Khedira játékáról kell lemondjon, ami bőven megoldható feladatnak tűnik.

A Schalke kiválóan kezdte a tavaszt a bajnokságban, a pénteki Mainz elleni 0-0 lóg ki egyedül a sorból, de még így sikerült faragniuk a hátrányukból, hiszen közvetlen riválisaik betliztek a hétvégén. Ebben volt bőven része a Ronaldoéknak is, hiszen mind a Barca, mind az Atletico perecelt, így lélegzetvételnyi előnybe került riválisaival szemben. A sorsolás nem kegyes a két csapathoz, hiszen a hétvégén a Bayern München, illetve a már említett városi rivális lesz az ellenfél madridi oldalon.

Bár a német csapat odahaza csak a Bayern és a Dortmund, azaz a tavalyi két döntős ellen betlizett a bajnokságban, azért még a rekordgyőztes ellenfelük számít esélyesnek, akik november óta nem találtak legyőzőre. Ez a tézis még akkor is áll, ha tudjuk, hogy a Madrid a legutóbbi 21 idegenbeli  BL meccse mindegyikén lőtt gólt, igaz négyszer így is kikapott, ebből háromszor német csapat ellen.

Eredmény tipp: Madrid @ 1.45

Gól tipp: Ronaldo szerez gólt @ 1.58

Galatasaray 4.20, Döntetlen 3.45, Chelsea 1.95

Mourinho nagy mágus, ezt mindenki tudja, de azért arra kiváncsiak lennénk, hogy miképp sikerült összehozni egy oda-vissza vereséget a Basel ellen. Ez már a múlt, következnek a törökök, ahol olyan ismerős arcok lépnek gyepre volt mesterük ellen, mint Drogba vagy Sneider. Mindenesetre remélhetjük, hogy a mediterrán éghajlat nem tréfája meg újra a résztvevőket, és egy egyenletes talajú, ám de félelmetes hangulatú összecsapást láthatunk.

A Galata ebben a szezonban már végrehajtott egy bravúrt, méghozzá a Juve kiejtését, ahhoz hogy erre esélye legyen a londoni csapat ellen, mindenképp meg kell ússza kapott gól nélkül Isztambulban. Ha mégsem sikerülne, akkor a Stamford Bridge gyepén kellene olyat tenni, ami az idei sorozat egyik legnagyobb meglepetése lenne. Ez annak tükrében indokolt, mert a törökök olyan alacsonyabban jegyzett ellenfelekkel sem bírtak, mint 14. pozíciót elfoglaló Antalyaspor vagy a BL ellenfél Kobenhavn. Szóval a fegyelmezettség lesz a kulcs Isztambulban, melynek nagy mestere a Chelsea, 21 kapott góljuk a Premier League küzdelmek során ékes bizonyíték erre. Persze ebben a statisztikában a Galata is a legjobb, annak ellenére, hogy jelenleg a Fener vezeti a pontvadászatot. A sablonszöveg persze itt is megállja a helyét, miszerint az idegenben szerzett gól a legfontosabb, semmiképp sem számíthatunk gólokban gazdag mérkőzésre. Ha a Chelsea jut tovább, akkor megmarad a csapat esélye arra, hogy kijavítsa azt a csorbát, hogy tavaly címvédőként kiesett (és EL-t nyert), ha az isztambuli csapat lép tovább, akkor két egymást követő évben láthatnánk őket a legjobb 8 között.

Eredmény tipp: Chelsea @ 1.95

Gól tipp: Alatt 2.5 – Igen @ 1.70