Már a csoportkörben visszavághat az Atléticonak a Bayern München


Atlético Madrid 3.10 döntetlen 3.20 Bayern München 2.57

Nem kellett sokat várniuk a bajoroknak az alkalomra, hogy revánsot vehessenek az Atléticón az előző sorozat elődöntőjében elszenvedett kudarcért. Igaz a tét ezúttal jóval kisebb és egy mostani vereséget még bőven van ideje kijavítani mindegyik csapatnak, de a presztízs (és a csoportelsőség) miatt azonban egyáltalán nem mindegy milyen eredmény születik szombat este a Vincente Calderónban.

A hazai gárda a döcögős idénykezdet után így szeptember végére ismét felpörgette magát a megszokott fordulatszámra, amit fényesen bizonyít a bajnokságban „lemészárolták” a Celta Vigót (i. 0-4) és a Sporting Gijónt (o. 5-0), majd pontot csentek a Barca otthonából (1-1) illetve két vállra fektették a Deportivót is (1-0).

A Bajnokok Ligájában is hozta Hollandiában az elvárt sikert Diego Simeone együttese (PSV, 1-0), de az Eindhovenben mutatott rakkolós játék most aligha lesz elég Európa egyik legerősebb csapatával szemben. Annál is inkább mivel a 2016/17-es kiírásban a Bayern is szárnyal, a bajnokságban mind az öt meccsét behúzta eddig méghozzá 15-1-es gólkülönbséggel, és a BL első játéknapján pedig az orosz FK Rosztovot szedte darabokra (5-0).

De a nagy vizsga Carlo Ancelotti csapatának is most következik, hiszen ők először játszanak egy hozzájuk hasonló kaliberű együttessel és azt sem szabad kifelejteni, hogy az olasz mester még a Real edzőjeként se tudta legyőzni az Atléticót (igaz, az emlékezetes 2014-es lisszaboni BL döntő hosszabbítása során már felőrölték a „királyiak” az erejükkel elkészülő „matracosokat”).

Tipp: Gólok száma 1.5 alatt: 2.67

 

Borussia Mönchengladbach 7.15 döntetlen 5.10 FC Barcelona 1.45

Nincs könnyű helyzetben a Borussia a szerda esti mérkőzés előtt – bár némi iróniával hozzátehetjük, hogy már a sorsolás után se volt abban – mivel úgy kellene felvenni a versenyt a világ talán legismertebb-népszerűbb csapatával, hogy az első játéknapon Angliában szaladt bele egy igen fájdalmas pofonba (Manchester City, 0-4).

André Schuber fiai arra jók, hogy odahaza a Bundesligában szinte bárkit elintézzenek (a Bayern és az ősi rivális Dortmund kivételével) de az elitligában eddig igencsak könnyűnek találtattak, hiszen a tavalyi sorozatban öt megszerzett ponttal végeztek a D jelű csoport utolsó helyén és az idei kiírásban se lehet nagyobb cél, minthogy a skót Celticcel késhegyre menő harcot vívjanak, a csoport harmadik, - tehát Európa-ligát jelentő – helyéért. Persze mondhatjuk, hogy ők legalább mostanság évről-évre ott vannak a főtáblán. sok csapat Európában alighanem boldogan beérné ennyivel is…

A katalánok háza táján – ki ne tudná – a legnagyobb fejtörést Lionel Messi hiánya okozza, aki még az Atlético elleni bajnokin szenvedett kisebb sérülést. Persze ahol egy Neymar és egy Suárez van a kezdőcsapatban úgy a Messit alighanem helyettesítő Paco Alcácernek se lesz dolga.

Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy a gránátvörös-kékek csak annyit kívánnak játszani a szerdai meccsen, ami feltétlenül szükséges a győzelemhez, így elképzelhető, hogy az alapemberek közül mások is pihenőt kapnak. Hiszen rengeteg fontos meccs vár még a katalánokra, többek között a nemsokára esedékes City elleni szuperrangadó, amely már csak Pep Guardiola személye, na meg a City remek formája miatt is pikánsnak ígérkezik.

Tipp: Vendégcsapat nyeri mindkét félidőt: 3.35

 

Napoli 1.65 döntetlen 4.10 Benfica 5.75

A lengyel Arkadiusz Milik bombaformájának – és természetesen két góljának – köszönhetően nagyon fontos győzelmet arattak a nápolyiak Kijevben, így már a legelején lépéselőnybe kerültek a nevek alapján egy igen kiegyenlítettnek tűnő kvartettben.

Odahaza, a Serie A-ban is magabiztosan menetel Maurizio Sarri legénysége, miután hat kör után négy győzelemmel, illetve két döntetlennel egy ponttal lemaradva a második helyet birtokolja a lassan már „örökös olasz első”- nek számító Juventus mögött. Legutóbb a meglepően jól szereplő veronai Chievót sikerül odahaza térdre kényszeríteniük a világoskék-fehéreknek Gabbiadini és Hamsik góljaival (2-0). A nagy kérdés azonban az, hogy meddig fogja bírni ilyen magas színvonalon a gárda a kettős, illetve az országos kupa belépésével a hármas sorozatot.

Ez a kérdés önmagában a szerdai ellenfélre a portugál Benficára is fennáll, amely pillanatnyilag szintén hat forduló után vezeti ugyan hazája pontvadászatát, de nekik már becsúszott egy vereség is, ráadásul a BL első játéknapján hazai pályán maradt el a győzelem a török Besiktas ellenében.

Persze mondhatni, hogy erős ellenféllel szemben egy ilyen malőr benne van a pakliban, de amiért igencsak savanyú (az egyébként igen pompás portugál) szőlő a lisszaboniaknak, hogy a törökök a hosszabbítás hosszabbításában egyenlítettek Talisca 27 méteres szabadrúgásával.

Az otthon elveszített pontokat így jobb híján idegenbeli bravúrokkal kell(ene) Rui Vitória tanítványainak, de az biztos, hogy ez nem lesz könnyű feladat, sem Nápolyban, sem Kijevben sem pedig Isztambulban.

Tipp: Első gól Arkadiusz Milik: 4.10