Kinek kedvez az 1-1?


Bayern München 1.24, Döntetlen 6.80, Manchester United 11.50

A bajorok meglepetésre nem tudtak győzni a Premier League jelenleg hetedik helyén álló MU ellen múlt hét kedden. Ennek köszönhetően az angolok kedvezőbb szituációban várják a visszavágót, mint ahogy arra számítani lehetett, viszont a döntetlen ellenére továbbra is a Bayern az esélyese a mérkőzésnek. A domináns német játék mellett a legfőbb oka ennek, hogy Van Persie biztos hogy nem, míg Rooney valószínű, hogy nem fog pályára lépni az Allianz Arena-ban.

A München erősen tartalékolt a szerdai összecsapásra, hiszen több mint 50 mérkőzésre nyúló veretlenségi szériájukat is feladva, vereséget szenvedtek az Augsburg csapatától. A Manchester 0-4 arányban múlta felül a Newcastle-t, igaz a Szarkáknak igazából semmilyen motivációjuk nincs már az idei évre. Ha az előző mérkőzés képéből indulunk ki, akkor valami hasonlóra számíthatunk, a Vörös Ördögök a kontrajátékra fognak berendezkedni.

Habár a München számára az egygólos győzelem továbbjutást érne, de nem rizikózhatják meg azt, hogy pusztán minimális differenciával jussanak tovább, így a hendikep fogadás jó opció. Az angol csapat képes bármikor találni egy gólt, de német gépezet nem csak elől, de hátul is kifogástalanul működik. A Bayernnél is vannak fontos hiányzok, eltiltás miatt nem léphet pályára Bastian Schweinsteiger és Javi Martinez sem, emiatt a középpálya megbontása kulcsfontosságú lehet a Manchester szempontjából.

Gól tipp: Hendikep 0-1 - Bayern 1.68

Mérkőzés tipp: Mindkét csapat szerez gólt - Nem 1.74

Atletico 3.20, Döntetlen 3.35, Barcelona 2.32

Ha a Dortmund nem okoz óriási meglepetést, akkor két spanyol csapat ismét ott lesz a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Barcelona az elmúlt hat évben mindig felbukkant a legjobb négy között, de most reális esély nyílik arra, hogy az Atletico ezt a sorozatot megszakítsa. Eltiltások ugyan nem harmadolják egyik csapatot sem, de sérülések akadnak mindkét oldalon. A katalán klubnál Victor Valdes és Puyol a legnagyobb hiányzók, míg a Matracosok keretében kérdőjeles Diego Costa és Arda Turan játéka.

A két együttes hétvégén sem engedhetett meg magának semennyi lazítást a bajnoki hajrá miatt, de hazai közönség előtt mindketten begyűjtötték a három pontot. Hat fordulóval a vége előtt még mindig a kisebbik madridi gárda vezeti a tabellát, melyet kiegyensúlyozottságának köszönhet, és ez lehet az a tényező, ami a BL-ben is sikerre vezetheti őket.

Lionel Messi jelenleg 67 BL gólnál tart, a listavezető Raul 71 találata már lőtávolban van, de ha nem sikerül a továbbjutás, akkor csak jövőre lesz esély arra, hogy trónfosztásra kerüljön sor. Az argentin klasszis utolsó 5 bajnokiján 10 gólt szerzett, igaz ebből négyet a büntetőpontról vágott a hálóba. Most is szükség lesz a klasszisára, hiszen rúgott gól nélkül a Barca nem juthat tovább, márpedig az őszi bajnokin a Vincente Calderon közönsége előtt gól nélküli döntetlen született.

Gól tipp: Messi gólt lő 2.20

Mérkőzés tipp: Barcelona jut tovább 1.67