Juventus-Barcelona: 4 kulcsfontosságú csata a BL-döntőben


Luis Enrique újjászületett Barcája a favorit, miután lazán söpörte félre a Bayern Münchent az elődöntőben, és magabiztosan húzta be a bajnokságot, valamint a kupát, miközben Lionel Messi nagyon komoly formában bünteti az ellenfeleket.

Vajon tényleg csúcsformában van az argentin zseni? Sokan hajlanak erre, és nincs is jobb alkalom ezt bebizonyítania, mint a klubfoci legnagyobb meccse. Luis Suárez is éles, mint egy cápa fogsora, Neymar pedig továbbra is a slide-gyűrűs, elszállós szólót játssza Messi virtuóz, megfejtős témája fölé.

De az FCB jóval több, mint az MSN. Ivan Rakitic kiválóan illeszkedett be idén a középpályára, az örökifjú Andres Iniesta még mindig meccseket képes eldönteni, Gerard Pique, Dani Alves és társaik pedig kiválóan alapoznak hátul.

Luis Enrique csapatának útjában Massimo Allegri Juventusa áll - hozzáállásukat tekintve nem véletlenül számítanak díjnyertes pragmatikusoknak, de támadásban is képesek robbantani. Carlos Tevezre és Álvaro Moratára nagyon oda kell majd figyelni, míg Paul Pogba és Arturo Vidal alig várja már, hogy bezúzzon a legkisebb  előtte megnyíló területre. Andrea Pirlo azt fogja csinálni, amihez a legjobban ért, hátul pedig az olaszosan masszív védelem igyekszik majd véghezvinni a sokak szerint lehetetlen feladatot, megakadályozni a Barcát a gólszerzésben.

Most pedig lássunk négy kulcsfontosságú párharcot!

Carlos Tevez kontra Javier Mascherano

West Ham United Press Conference : News Photo

A Morata által jelentett légiveszély Pique hatásköre lesz majd, vagyis Mascherano és Tevez félelmetes argentin belháborút vívhat egymással. Egyikük sem fog kitérni a másik útjából, de vajon az ösztönös gólzsák Tevez talál majd magának helyet, hogy állva hagyja korábbi West Hames csapattársát?

Tevez gólt szerez @ 3.85

 

Stephan Lichtsteiner kontra Neymar

FBL-ESP-CUP-ATHLETIC-BARCELONA : News Photo

Nehéz egy-egy kimondott mezőnyjátékost megnevezni Messi és Suárez ellenfeléül, ugyanis sokat változtatják majd a helyüket, és nem valószínű, hogy emberfogást alkalmaz ellenük a Juve. Neymar esetében viszont könnyebb dolgunk van, hiszen Lichtsteiner oldalán fog muzsikálni, és a robosztus svájci válogatottnak legjobb és legtürelmesebb arcát kell majd mutatnia, hogy elkerülje a korai sárgát, illetve a súlyos alázásokat.

Ugyanakkor Lichtsteiner felfutásai csökkenthetik Neymar szerepét, amennyiben a brazilnak vissza kell jönnie vele. Ez egy meghatározó csata lehet a meccsen, különösen, ha a vártnak megfelelő embertömeg árasztja majd el a pálya közepét.

Lichtsteiner lapot kap @ 2.45

 

Arturo Vidal kontra Sergio Busquets

Juventus FC v SSC Napoli - Serie A : News Photo

Mivel Pogba valószínűleg a középpálya szélén kap helyet, Vidal fog találkozni Busquetsszel középen. Ez a csata két erős fizikumú középpályás harcát hozza majd, amelyben mindent meg fognak próbálni egymás ellen. Valószínűleg a legelejétől egymásra fognak csúszni, amikor csak lehet, és ne lepődjünk meg, ha csatájuk sárga lapba, vagy még csúnyább dologba torkollik.

Vidal lapot kap @ 2.35

 

Gianluigi Buffon kontra Lionel Messi

FBL-ITA-ARG-FRIENDLY : News Photo

Ugye, mindenki emlékszik Joe Hart és Messi csatájára az Etihadban a szezon korábbi szakaszából? Valami ilyesmire számíthatunk Berlinben is, ahol a 37 éves Buffon száll majd szembe minden idők egyik legjobb góllövőjével. A Juve egyszerűen nem akadályozhatja meg Messit abban, hogy helyzetbe kerüljön, vagyis könnyne lehet, hogy Buffon teljesítményén múlik majd a döntő kimenetele.

Ha a veterán kapus élete meccsét játssza, a Juve meglepetést okozhat. Ha azonban bal lábbal kel fel, akkor az Öreg Hölgy valóban hosszú éjszaka elé néz.

Messi legalább két gólt szerez @ 5.50

Jóslat

Ez a Barcelona meccse kell, hogy legyen. Annyira erős a támadósoruk, hogy nehéz elképzelni, hogy a Juve két gól alatt tudná tartani őket. A Barca 3-1-es győzelme reálisnak tűnik, és 14.00-szeres pénzt fizet. Mindez történhet egy szoros meccsen, amelyet két Messi-gól dönt el az utolsó 20 percben.