Jön a "magyarverő" BATE


Videoton2.60  döntetlen3.30  BATE2.60

Nehéz jelzőket találni arra, amit a Videoton most már hetek óta labdarúgás címen művel. Persze várható volt, hogy a bajnokcsapat szétszéledése után nem lesz olyan egyszerű fölépíteni egy hasonlóan jó gárdát, de azért amit manapság egy-egy Vidi meccsen látunk, az minden előzetes várakozást alulmúl.

A szezont egy könnyed 3-0-s vereséggel kezdték a Ferencváros elleni Szuperkupa meccsen, majd következett a walesi kaland, ahol ugyan pocsék játékkal, de 1-0-ra nyerni tudott a Videoton. A visszavágó már korántsem sikerült ilyen jól, csak a hosszabbításban tudták lerendezni az igen lelkesen futballozó TNS-t. Azon a találkozón már kb. a 60. perctől kezdve rendre méterekre pattant a labda a walesi játékosoktól, mégis ők szerezték meg a vezetést, az egyenlítésre egészen a 107. percig várhatott a sóstói publikum mely aztán füttykoncerttel köszönte meg a feledhetetlen produkciót.

Ezzel párhuzamosan a magyar bajnokság öldöklő küzdelmei is megoldhatatlan feladat elé állítják Casoni mester fiait. Az első fordulóban a Honvéd vendégeként veszítettek 1-0-ra, majd múlt hét szombaton hazai pályán kaptak ki ugyanilyen arányban a Haladástól.

Közben a csatárgondok enyhítésére leigazolták Rudolf Gergelyt, aki hosszú évek óta csak árnyéka régi önmagának, de Fehérváron valamiért bíznak benne. Emellett különböző sérülések is sújtják a csapatot, többeknek már most sok a heti két tétmeccs (a Hali elleni vereség után Casoni Oliveirát említette név szerint).

Ilyen előjelek mellet nem sok jóra számíthatnak székesfehérváriak a BATE Boriszov ellen. A fehéroroszországi klub szinte rendszeres résztvevője az európai kupaküzdelmeknek, az előző szezonban is ott volt a BL főtábláján. Az utóbbi öt évet nézve, csupán két alkalommal nem jutottak el odáig: 2010-ben és 2013-ban.

A BATE elleni Bajnokok Ligája selejtezőkről leginkább a debreceniek tudnának mesélni, hiszen előbb 2012-ben, majd pedig 2014-ben ejtette ki a BATE Boriszov a magyar csapatot. Tavaly a DVSC ugyanígy otthon kezdte a párharcot és hiába utazott ki a visszavágóra 1-0-s előnnyel a birtokában, idegenben nem bírt a fehérorosz csapattal.

A vendégek keretében alig találunk légióst, szinte kizárólag hazai játékosok alkotják a csapat gerincét. Az előző körben kapcsolódtak be a BL küzdelmeibe, és ha nem is túl könnyedén, de 2-1-es összesítéssel továbbverekedték magukat az ír Dundalk együttesén.

Ha a Videoton nem lenne ennyire szétesve, akkor még akár továbbjutási reményei is lehetnének, az eddig mutatott játékuk alapján viszont nem ők a párharc esélyesei.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.66