Izgalmas visszavágók várhatók a Bajnokok Ligájában


Rosenborg – Celtic
A skóciai odavágón hajtós, de nem különösebben látványos meccsen gól nélküli döntetlenre végzett a két csapat. Az eredmény némileg talán meglepő, mert a játékoskeretek erőssége valamint az előrejelzések alapján arra lehetett számítani, hogy Brendan Rodgers tanítványai megnyugtató előnybe kerülnek a norvégiai visszavágóra.

A Katolikusok ugyanis meglehetősen simán, kapott gól nélkül léptek túl egy másik kelta bajnokcsapaton az északír Linfielden (2-0, 4-0), a norvég bajnok ellenben igencsak megküszködött az Ír Köztársaság bajnokával, a Dundalkkal (1-1, 2-1).

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy Norvégiában jelenleg is zajlik a pontvadászat, így Kare Ingebrigtsen csapata tétmeccsekkel melegíthet be mindig aktuális BL párharcára. A fekete-fehéreknek ráadásul az is növelheti az önbizalmát, hogy ötpontos előnnyel vezetik is otthon a táblázatot, ráadásul lelkes szurkolóik is az utolsó percig bíztatni fogják őket a szerdai visszavágón.

Gólok 1.5 alatt: 3.65

 

Ajax – Nice
A mostani selejtezők talán legnagyobb rangadóját a hazaiak viszonylag kényelmes helyzetből várhatják, hiszen van de Beek góljával értékes döntetlent értek el Franciaországban (1-1). A hazaiak részéről az elnyűhetetlen Mario Balotelli volt eredményes, aki gólja mellé egy sárga lapot is begyűjtött. (Érdekes kis apróság, hogy van de Beek szintén besárgult).

A holland csapat gerince összességében megegyezik a tavalyi szezonban nagy bravúrral Európa Liga döntőt elért társasággal, bár a sikerkovács edző Peter Bosz távozása érzékeny veszteség lehet. Viszont a gyepen komoly erősítésnek számít, hogy kilenc évnyi légióskodás után visszatért az amszterdamiak veterán gólgyárosa Klaas Jan Huntelaar.

Természetesen korai leírni még a vendégségbe érkező franciákat, hiszen a Sasok tavaly igencsak élvezetes futballal szolgálták ki a nagyérdeműt, és egyáltalán nem volt szégyen a két gall óriás, a PSG és a Monaco mögött begyűjtött bronzérem, miközben olyan tradicionálisan erős csapatok, mint a Lyon, az OM és a Lille csak piros-feketék hátát nézhette a szezon közben illetve végén.  Ráadásul a gárda edzője a minden hájjal megkent rutinos svájci tréner Lucien Favre biztosan az amszterdami visszavágóra is kitalál valamilyen váratlan húzást.

Hazai gól mindkét csapat: 3.55

 

Rijeka – Salzburg
A bajnoki ág újabb párharcán a horvát Rijeka bravúros eredményt könyvelhetett az első mérkőzés után miután 1-1-es döntetlent harcolt ki Ausztriában. Az már más kérdés, hogy a svájci légiós, Mario Gavranovic góljával még a vezetést is megszerezték mégis be kellett érnie a kék fehéreknek a remivel miután az osztrákok dél-koreai légiósa Hwang  Hee-chan egalizált a 49. percben.

Elkeseredés azonban nincs, önbizalom viszont annál inkább a horvátoknál, akik ezt megelőzően kettős győzelemmel búcsúztatták a walesi TNS-t (2-0, 5-1). Amennyiben sikerülne a jóval nagyobb költségkerettel gazdálkodó salzburgiak búcsúztatása úgy végképp az egekbe csaphatna a futballáz, az eleve sem a csendes visszafogottságukról híres kroát szurkolók körében, mi magyarok pedig igencsak eltűnödhetünk, hogy délnyugati határunkon túl mit csinálnak ennyire jól a horvátok, hogy aktuális bajnokuk rendszeresen a BL főtáblán szerepel, miközben olyan sztárjaik kergetik a labdát a világ legnagyobb klubcsapataiban hétről hétre, mint pl. Modric, Kovacic, Rakitic vagy éppen Mandzukic.

Azonban a Red Bull se úgy utazik az Adria partjára, hogy asszisztálni akar a hazaiak fiesztájához, ráadásul játékoskeretük alapján erősebb csapatot is alkotnak, de ha hosszú évek után ismét a főtáblára vágyik Marco Rose együttese, akkor a Rujevica gyepén sokkal jobb játékkal kell annál kirukkolniuk mint amit otthon mutattak.

Pontos eredmény első félidő: 1-0 4.40