Három tuti a szerdai BL-meccsekre!


Bayern München 1.65, Döntetlen 4.10, Manchester City 5.25

Nem csak az Arsenal-Dortmund angol-német duó került ismét össze, hanem a szerdai meccs leginkább várt párosításának résztvevői is. A tavalyi csoportkörben mindkét meccsen vendég győzelem született úgy, hogy az idegenben játszó csapat három gólt is szerzett. A múlt esztendei 2-3-ból és 1-3-ból arra következtethetünk, hogy idén is gólzáporos meccset vív egymással a két gárda.

A német és angol bajnok összecsapása pikánsnak ígérkezik, hiszen lehet, hogy már az első mérkőzésen a csoport első helyéért játszanak. Természetesen nem lebecsülve a Roma és a CSKA Moszkva csapatát, de ennek a két csapatnak magas esélyei vannak a továbbjutásra. Mindkét résztvevő hét pontos hazája pontvadászatában, igaz a City négy, míg a München három meccsen szerezte meg ezt a pontmennyiséget. A Bayern tavaly jól szerepelt az angol csapatok ellen, hiszen a City utána az Arsenalt és a Manchester Unitedet is búcsúztatta az egyenes kiesés szakaszban, igaz a City tavaly mind a három idegenbeli csoportmeccsét megnyerte.

Tipp: Bayern München 1.65

Ajax 5.00, Döntetlen 3.85, Paris SG 1.72

A holland bajnokságból eddig öt forduló ment le, ennyi idő alatt már sikerült is két vereséget összeszednie az amszterdami csapatnak. Viszonyításképp elárulnánk, hogy a regnáló holland bajnok tavaly 34 meccsen csak háromszor kapott ki, tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincsenek kirobbanó formában Frank de Boer fiai.

A francia bajnok idén öt forduló alatt még veretlen, igaz idegenben mind a három meccsén leikszelt, köztük azzal az Eviannal is, amely eddig csak egyetlen pontot gyűjtött. Ezek ellenére a francia főváros csapata az esélyesebb, még akkor is, ha van der Wiel and Zlatan Ibrahimović volt klubja ellen lép pályára szerda este. A babonák kedvelőinek eláruljuk, hogy Zlatan eddig kétszer játszott az Ajax ellen, mindkét alkalommal 1-1 lett a meccs végeredménye.  Ezek ellenére nincs kizárva, hogy a svéd csatár rontja el a holland klub BL-sikerének húsz éves évfordulóját.

Tipp: Paris SG 1.72

Chelsea 1.30, Döntetlen 5.80, Schalke 04 10.50

A harmadik ismétlődő német-angol párharc is megrendezésre kerül a héten. A Schalke óriási pechére, az angol csapatok közül messze a legjobb formát Mourinho fiai mutatják, Diego Costa érkezése varázsütésre megoldotta a londoni klub csatárproblémáit. A Chelsea a PL-meccseket eddig simán hozta, kettő legalább mindig volt közte (Hendikep 1.80), és a góllövő lista élén négy meccsen hét góllal a spanyol csatár áll.

Na ezzel a formával kellene felvegye a kesztyűt a Schalke, akik eddig mind a három Bundesliga meccsükön egy – egy gólt lőttek, ami egyetlen ponthoz segítette őket. Tavaly oda-vissza 3-0 lett a vége, ráadásul a portugál mester csapatai hazai pályán rendkívül dominánsak.

Tipp: Diego Costa gólt lő – Igen 1.87

A három tipp eredő odssza:  5.31