BL-szerda: Volt csapata keresztbe tehet Mourinhónak


Chelsea2.06  döntetlen3.50  Porto3.95
Az angol bajnokságban bukdácsoló Chelsea egészen jól szerepel a Bajnokok Ligájában. A londoni kékek tíz pontot szereztek és jobb gólarányuknak köszönhetően megelőzik a szintén tíz pontos Portót. Igen ám, csakhogy a Dinamo Kijevnek nyolc pontja van és tekintve, hogy a tökutolsó Maccabi Tel Aviv látogat hozzájuk, szinte borítékolható, hogy az ukránok megnyerik azt a meccset. Ha ez így lesz, akkor a londoni mérkőzés győztese továbbjut, a vesztes pedig az Európa Ligában vigasztalódhat.

A Chelsea csapnivaló formában várja az utolsó kört: hétvégén hazai pályán 1-0-ra kikapott a ligaújonc Bournemouth-tól. Nem ez volt az első hazai vereségük ebben a szezonban, de talán ez volt az első igazán megdöbbentő. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a Chelsea mindkét otthoni meccsén győzött, előbb a Maccabi, majd a Kijev ellen. Viszont a Porto mindkét csapatnál erősebb, a portugáliai mérkőzést is megnyerték 2-1-re a Cheslea-vel szemben.

Ugyanakkor a Porto is botlott egy látványosat nem olyan rég. Az előző csoportkörben óriási meglepetésre kikaptak otthon a Dinamo Kijevtől 2-0-ra. Idegenben pedig csak a Maccabit tudták elverni, szóval ha nem tudnánk, hogy milyen pocsék formában van a Chelsea, akkor azt gondolhatnánk, hogy ez egy sima hazai lesz, de igazság szerint igazi háromesélyes meccsről van szó.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.02


AS Roma1.36  döntetlen5.50  BATE9.25
Durva hullámvölgybe került az AS Roma, legutóbbi négy tétmeccsén nyeretlen maradt, ebben a szezonban ilyen rossz sorozata még nem volt a Farkasoknak. Mindez javarészt egy sérüléshullámnak köszönhető, de a játékosok nagy része már felépült. Különben is, a továbbjutás szempontjából roppant fontos ez a találkozó, ilyenkor a holtakba is életet vernek egy tisztességes csapatnál.

A római gárda összesen öt pontot szerzett a BL csoportmeccsek alatt, de még ennyi is elég a második helyhez a toronymagasan vezető Barcelona mögött. Apropó, a katalánok a szintén öt pontos Leverkusenhez látogatnak és mivel ők már fixen továbbjutottak, nem lenne csoda, ha kicsit félvállról vennék ezt a meccset Messiék.

Nem mellesleg a magyar csapatok réme, a négy pontos BATE is továbbjuthat még, ha nyer Rómában, persze ehhez az is kell, hogy a Leverkusen maximum egy ikszre legyen képes a Barca ellen. Viszont a fehérorosz csapat még nem nyert idegenben BL meccset, és egyáltalán nem biztos, hogy ezt most fogják elkezdeni.

Tipp: Legtöbb leshelyzet – AS Roma @ 1.85


Valencia1.43  döntetlen4.80  Lyon8.50
Új seprű jól seper – ebben bízhatnak a valenciaiak, na meg abban, hogy a csoport másik mérkőzésén a Gent nem veri meg a már továbbjutó Zenitet. Tekintve, hogy a hét pontos belgák otthon fogadják a szentpéterváriakat, nem vennénk mérget egy vendégsikerre.

Tehát a spanyoloknak már az is jó, ha egy iksz születik Gentben, ugyanakkor Gary Neville csapatának mindenképp győznie kell. A Lyon ellen erre minden esélyük megvan a Mestallában, ugyanis a vendég együttes eddig meglehetősen harmatos produkcióval rukkolt elő. A francia csapat mindössze egy pontot tudott összegyűjteni az öt csoportmeccs során.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Hazai/Hazai @ 2.08

Eredő odds: 7.77