BL-szerda: veretlen marad hazai pályán a Dortmund?


Borussia Dortmund 2.80, döntetlen 3.40, Real Madrid 2.50
Őszintén megvallva, én erre a meccsre is hasonló elosztású oddsszokra számítottam, mint amilyeneket a Bayern–Barcához állapítottak meg. Az odavágón a Madrid-esélyt túlzásnak tartom még akkor is, ha a Dortmund most nem tűnik annyira élesnek és könyörtelennek, mint ősszel, amikor kékre-zöldre verte a D-csoportot. (Továbbjutás tekintetében természetesen szintén favorit a Madrid 1.40-nel, míg ha Lewandowskiék verekednék magukat döntőbe, az 2.80-at fizetne.)

Mivel a Dortmund második helye még nem biztos a bajnokságban, Jürgen Klopp nem igazán tudta pihentetni játékosait a hétvégi Mainz elleni bajnokin, nem úgy José Mourinho, aki a Betis ellen Di Mariát, Khedirát és Pepét sem játszatta – utóbbi viszont valószínűleg a védelembe térhet vissza Varane párjaként, ugyanis Arbeloa isztambuli kiállítása miatt, illetve mivel Essien még nem 100%-os, Sergio Ramos minden bizonnyal jobbhátvédként kap szerepet és veheti majd fel a küzdelmet Kevin Grosskreutz-cal.

A Dortmund ősszel 1–1-re végzett Madridban, majd 2–1-re verte a realt a Signal Iduna stadionban – ez a két eredmény most ugye a továbbjutásukat jelentené, azonban ezúttal az első meccset Vesztfáliában játsszák, a spanyol fővárosban várhatóan utolsó heteit töltő José Mourinho pedig minden bizonnyal még felkészültebb lesz ellenfeléből, mint a csoportkörben volt.

A Borussia legutóbbi hét tétmeccsét megnyerte hazai pályán, a BL-ben pedig mind az ötöt behúzta Dortmundban, tehát annak ellenére, hogy annyira nem meggyőző a játékuk, mint az ősszel, továbbra is elképesztő erősek. Kétlem, hogy a Madrid győzelemmel tudna hazautazni, inkább döntetlennek néz ki ez a meccs, a visszavágó pedig szűk hazaira áll, vagyis pontosan ugyanaz következhet be, mint a csoportban, csak ezúttal fordított szereposztásban.

Tipp: Borussia Dortmund–Real Madrid X @ 3.40