BL-szerda: Ukrajnában áll talpra a Real?


Mönchengladbach2.45  döntetlen3.60  Sevilla2.95
Nagy reményekkel kezdte BL szereplését a ’Gladbach, de nem igazán találták meg a számításukat. Mindössze két ponttal állnak a D jelű csoport utolsó helyén, a legjobb tizenhat közé már gyakorlatilag biztos nem jutnak. Az Európa Liga szereplést érő harmadik helyre még odaérhetnek, ugyanis a jelenleg ott tanyázó Sevilla is csak három pontot gyűjtött eddig.

Ehhez viszont győznie kell a hazai csapatnak és ez már az oddsok alapján sem ígérkezik túl egyszerű feladatnak. Arról nem is beszélve, hogy a Sevilla ezt a három pontját a Mönchengladbach legyőzésével szerezte még szeptember közepén.

A hazaiak rossz szereplése azért érthetetlen kicsit, mert amelyik gárda idegenben és otthon is leikszel a Juventusszal, az nem lehet annyira gyenge csapat. Mindenestre két forduló még hátra van és mivel a ’Gladbach szeptember vége óta veretlen tétmeccsen, ezért – és az otthoni környezet miatt – inkább ők az esélyesebbek.

Ezzel szemben a Sevilla igencsak botladozik, hazája bajnokságában a 11. helyen áll. Még jobban árnyalja a képet, ha megnézzük, hogyan szerepelnek idegenben: ebben a szezonban még semmilyen sorozatban nem nyertek vendégként, döntetlent is csak olyan, világverőnek nem nevezhető alakulatok ellen értek el, mint az Eibar vagy a Malaga.

Tipp: Hazai gólok 1,5 felett @ 1.98


Juventus2.28  döntetlen3.30  Manchester City3.55
Maradunk a D csoportban, ahol a kvartett két éllovasa csap össze. A Juventus kezdi lassan utolérni magát és ha nyer, akkor már fixen az első helyről jut tovább; kilenc pontjuk van a torinóiaknak, míg a City-nek nyolc.

Tekintve, hogy Manchesterben is nyerni tudott a Juve – tegyük hozzá, hogy nem kis meglepetésre – ezért hazai pályán elvárható lenne tőlük, hogy behúzzák ezt a mérkőzést. Már csak azért is, mert ellenfelük kisebbfajta hullámvölgybe került, legutóbbi két bajnoki meccsén nyeretlen maradt: előbb az angol bajnokság utolsó helyezettjének, az Aston Villának a vendégeként játszottak 0-0-s döntetlent, majd szombaton jött az igazi hidegzuhany, amikor hazai pályán kikaptak 4-1-re a Liverpooltól.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 5.80


Shakhtar Donyeck3.85  döntetlen3.70  Real Madrid2.00
Nincs könnyű helyzetben a donyecki csapat. Bár matematikai esélyük még van az ukránoknak arra, hogy továbbjussanak a csoportból, de reálisan nézve a dolgot, inkább az EL indulást eredményező harmadik helyre kell fókuszálniuk. A legjobb nyilván az lenne számukra, ha nyerni tudnának, és ha valamikor elkapható a Real Madrid, akkor az most van.

Csak a rend kedvéért mondjuk el, hogy a hétvégén megsemmisítő vereséget mért a királyiakra a Barcelona, mindezt ráadásul a Bernabeuban követték el a katalánok. De az ezt megelőző sevillai vereséget sem teszik ki majd a vitrinbe a Blancók.

Hétfőn még Rafa Benítez menesztéséről, illetve a közte és C. Ronaldo között lévő feszültségről lehetett olvasni. Azóta állítólag már minden rendben, amit azért elég nehéz elhinni, így aztán simán benne van a levegőben, hogy megfázik Ukrajnában a Real Madrid.

Tipp: 1X @ 1.89

Eredő odds: 23.20