BL-szerda: A PSV ellen támadna föl a Bayern München


Bayern München1.20  döntetlen8.00  PSV Eindhoven15.00
Valami nem működik mostanában a Bayern Münchennél. Ez még akkor is így van, ha Carlo Ancelotti arról beszélt egy kedd esti sajtótájékoztatón, hogy azért válságról még nincs szó a csapatnál. Persze lehet, hogy igaza van az olasz mesternek, de hát mégiscsak zsinórban három tétmeccsen maradt nyeretlen a Bayern.

Minden az Atlético Madrid otthonában elszenvedett 1-0-s vereséggel kezdődött, majd jött egy döntetlen a Köln ellen (1-1), aztán múlt szombaton a Frankfurt vendégeként is ikszeltek Müllerék (2-2). A Bundesligát így is vezetik, viszont a Bajnokok Ligájában most mindenképpen villantaniuk kell valamit, mert ugyan a továbbjutás nyilván nem úszna el még (ahhoz sok van hátra) de nehéz helyzetbe kerülnének, ha nem győznének szerdán. A bajorok esélyeit növeli, hogy Ribery-n kívül mindenki más bevethető, Robben pedig kifejezetten jó formában futballozott mostanság.

A PSV is nyeretlen már három tétmeccs óta: ikszeltek a Rostov vendégeként még szeptember végén, majd a hazai pontvadászatban is két döntetlen következett, előbb a Heerenveen, azután pedig a Heracles ellen. Mindenesetre Phillip Cocu bizakodó hangnemben nyilatkozott és szerinte képesek lehetnek egy jó eredményt elérni. Az kétségtelen, hogy a hazai csapat van inkább eredménykényszerben és ezt akár ki is használhatja a PSV.

Tipp: Robben gól 2.20


Celtic3.05  döntetlen3.70  Mönchengladbach2.35
Az előző körben a Celtic parádés meccset játszott a Manchester City-vel és 3-3-s döntetlennel ért véget a találkozó. A hazai pályán játszó skótok egyértelműen csalódásként élték meg, hogy nem sikerült nyerniük és most bevallottan győzelemre készülnek. Már csak azért is, mert ha tartani akarják a lépést a Barcelonával és a City-vel, akkor a csoport utolsó helyén nulla ponttal kullogó Mönchengladbachot illene elverniük hazai pályán. Erre van is esélyük, még ha az oddsok nem feltétlenül ezt sugallják.

Ráadásul a ’Gladbachnál majdhogynem egy kezdőcsapatnyira való játékos hiányzik majd sérülés miatt és hát egyébként is hullámzó teljesítményt nyújt eddig ebben a szezonban a német együttes. A Barcelonától és a City-től is kikaptak – bár a katalánokat alaposan megszorongatták. Ennél sokkal kínosabb, hogy a Schalke egy sima négyest vágott nekik a Bundesliga hatodik fordulójában, majd múlt szombaton következett egy vérszegény 0-0 a borzasztó gyenge szezont produkáló Hamburggal szemben.

Küzdelmes meccsre van hát kilátás, mert mindkét csapatnak szüksége lenne egy jó eredményre ahhoz, hogy legalább a harmadik helyet biztosítsa magának valahogy a csoportban.

Tipp: Hazai vagy döntetlen 1.64


Napoli1.41  döntetlen5.00  Besiktas8.65
Magabiztosan vezeti a hat pontos Napoli a B jelű csoportot, mögöttük a Besiktas második két ponttal. A nápolyiak hosszú időre elveszítették a Higuaín helyére igazolt Miliket a válogatott szünet alatt és ugyan nem feltétlenül ezért, de hétvégén 3-1-re nyert náluk az AS Roma. Ez a vereség már csak azért is lehetett különösen fájdalmas a Napolinak, mert ezt megelőzően utoljára egy januári kupameccsen kaptak ki hazai pályán. Maurizio Sarri is nehéz meccsre számít és ha már ő is így gondolja, akkor biztos így lesz.

A Besiktas otthon ikszelt a Dinamo Kijevvel (1-1), majd Portugáliában is 1-1-es döntetlent játszott a Benficával. A Napoli jelenlegi helyzetét elnézve a törökök most is jók lehetnek legalább egy ikszre. Még akkor is, ha papíron a Napoli számít a csoport legerősebb csapatának.

Tipp: Első gól – Besiktas 3.45