BL-szerda: Nem a Honvéd számít favoritnak, de még továbbjuthat


Honvéd–Hapoel Beer Sheva
Az első meccsen ugyan 2-1-re kikapott a Honvéd Izraelben, de Lanzafame második félidőben szerzett gólja miatt maradt még esélye a továbbjutás kiharcolására a kispestieknek. Az ideális az lenne, ha 1-0-ra behúznák ezt a hazai meccset és akkor irány a következő kör. Persze ez így leírva egyszerűnek tűnik, a pályán azért nem lesz annyira az, főleg, hogy zártkapus meccsről van szó.

Múlt hétvégén a magyar bajnokság is elkezdődött, szóval meccshiányra igazán nem panaszkodhatnak a Honvéd labdarúgói. Az NBI első fordulójában a Haladást fogadták a Bozsik Stadionban és 2-0-ra megnyerték úgy a mérkőzést, hogy a szombathelyiek egyszer sem tudtak kapura lőni. A jó védekezés kulcsfontosságú lesz szerda este is, mert ugyan egy kapott góllal még nem úszna el minden, de akkor nyilvánvalóan sokkal nehezebb volna kiharcolni a továbbjutást.

Az előző szezonban a Hapoel Beer Sheva nagyot ment az Európa Ligában, ehhez képest nem tűnt olyan borzasztó erős csapatnak az odavágón. Lehet, hogy mindez a formaidőzítés miatt van, de például szervezettségben a Honvéd simán felvette velük a versenyt. Lanzafame személyében pedig van egy olyan futballistájuk a piros-feketéknek, aki egyedül is képes meccseket eldönteni.

A szerdai mérkőzést nem csak a Honvéd szurkolói kénytelenek kihagyni, de a csapat oszlopos tagja, Patrick Ikenne-King sem lehet ott a pályán, mert a Haladás elleni meccs második percében súlyos térdsérülést szenvedett. A helyére beállt Bobál Dávid valószínűleg majd a selejtezőn is pályára lép a kezdőcsapat tagjaként és mivel gólt is tudott szerezni a hétvégén, akár most is kimagasló teljesítményre lehet képes.

Tipp: Továbbjutó – Honvéd 3.20