BL-szerda: Nehéz helyzetben a vendégek


Bayern München1.39  döntetlen5.05  Juventus9.25
A torinói mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget; a házigazda Juventus 2-0-s hátrányból áll föl három héttel ezelőtt. Ez kellő önbizalmat adhat a Zebrák számára, amire szükségük is van, hiszen mindenképpen gólt kell szerezniük a továbbjutás érdekében, mindeközben meg lehetőleg egyet sem kapni hátul. Szép feladat, főleg Münchenben.

A hazaiak a Werder Bremen 5-0-s megsemmisítésével hangoltak a szerdai találkozóra. Félelmetes mérlege van otthon a bajoroknak, ám nem is olyan régen (egészen pontosan egy hétközi fordulóban, március másodikán) a Mainz meglepte őket otthon és 2-1-re nyerni tudott. A Juve esetleges győzelme sem okozna sokkal kisebb meglepetést.

Mindkét oldalon vannak sérültek, kedd este például még mindig nem lehetett tudni, hogy Arjen Robben vállalja majd-e a játékot, de a Juventusnál is legalább három, de inkább négy alapember hiányzik majd: Claudio Marschisio, Giorgio Chiellini és Paulo Dybala nem lesz ott a pályán, Mario Mandzukic játéka meg erősen kétséges.

A Juventus egyébként pont Dybala góljával verte a hétvégi bajnokiján 1-0-ra a Sassuolo gárdáját. Egy 1-0-s győzelem most a torinóiak továbbjutását eredményezné, úgyhogy nagy valószínűséggel erre játszanak majd a vendégek. A hiányzók ellenére rutinos gárdáról van szó, amely képes lehet egy olyan fegyelmezett játékkal előrukkolni, ami egy 1-0-s vendégsikert eredményez majd, mint történt az 2004 novemberében, egy BL csoportmeccsen.

Tipp: Morata gól @ 4.90


Barcelona1.25  döntetlen7.00  Arsenal12.50
A játéknap másik mérkőzésén könnyebb dolga lesz a hazai csapatnak, hiszen a Barcelona 2-0-ra tudott nyerni Londonban és az Arsenal játékában mostanság nincs benne a bravúr.

A katalánok tavaly október óta veretlenek tétmeccsen, hazai pályán meg már több mint egy éve nem találtak legyőzőre. Most hétvégén pedig 6-0-ra verték a Getafe együttesét a miheztartás végett. Viszont Luis Enrique óvatosan fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban és elmondta, hogy az előny ellenére kellő komolysággal állnak hozzá a visszavágóhoz. A katalánok dolgát nehezíti, hogy Gerard Piqué nem lehet majd ott a pályán.

Az Arsenal már az odavágón is próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét és gólokat szerezni, de ez nem jött össze. Nagyon mást most sem tudnak megpróbálni, hiszen legalább három gólt kell lőniük – már ha tovább szeretnének jutni. Persze ennek megvan az a veszélye, hogy hátul nagyon kinyílnak és így könnyen „mészárlás” lehet a dolog vége.

Abba meg már bele se menjünk mélyebben, hogy három gólt lőni és közben egyet sem kapni a Camp Nouban majdhogynem lehetetlen vállalkozás napjainkban. A Barca utoljára 2014 februárjában kapott ennyi gólt otthon (egy Valencia elleni bajnokin, melyet amúgy 3-2-re el is veszítettek Messiék) és ez a mostani Arsenal erre aligha lesz képes. Wengerék a legutóbbi öt tétmeccsükből hármat elveszítettek egy iksz és egy győzelem mellett; vasárnap a Watford verte őket 2-1-re az Emirates-ben az FA Kupa hatodik fordulójában.

Tipp: Első gól ideje – 15:00-29:59 @ 3.30