BL-szerda: Nagy csaták jönnek


Borussia Dortmund2.20  döntetlen3.40  Juventus3.45
A torinói meccset 2-1-re elveszítette a Dortmund, de ez egy olyan eredmény, amivel simán tovább lehet jutni. Persze ehhez a vendégeknek is lesz egy-két szava és a Juvénak nem olyan egyszerű ám gólt rúgni.

Ráadásul a hazai csapat legutóbbi két tétmeccsén gólképtelen maradt: előbb Hamburgban, majd pedig hazai pályán a Köln ellen játszottak 0-0-s döntetlent a Bundesliga előző két fordulójában. Klopp minderről úgy nyilatkozott, hogy nem felejtették el, hogyan kell gólt lőni. Na, majd meglátjuk…

A másik oldalon látatlanban is kiegyeznének egy gól nélküli döntetlennel és ne is legyenek kétségeink afelől, hogy Massimiliano Allegri rendesen megszervezi majd a védelmet. A Juventus sem játszik gólzáporos meccseket manapság, legutóbbi két bajnoki meccsét egyaránt 1-0-ra nyerte meg a Sassuolo, majd a Palermo ellen.

A hazaiaknak elég egy 1-0-s győzelem a továbbjutáshoz és mivel idegenben is tudtak gólt szerezni, nagy eséllyel ez most is menni fog. A Dortmund továbbjutására kínált odds pedig túl jó ahhoz, hogy kihagyjuk.

Tipp: Továbbjutó – Dortmund @ 2.40


Barcelona1.39  döntetlen5.40  Manchester City7.45
Manchesterben 2-1-re nyert a Barcelona, érdekesség, hogy a katalánok legutóbbi két, City elleni meccsüket ilyen arányban nyerték meg. Messiék a Malaga elleni kínos vereség óta zsinórban öt tétmeccset megnyertek, a szóban forgó argentin játékos pedig ugyanennyi gólt lőtt ezalatt.

A vendégek viszont hetek óta nem találják önmagukat, legalábbis az eredmények nem igazán jönnek. Hétvégén a Burnley otthonában kaptak ki 1-0-ra és ugyan még így is a Premier League második helyén állnak, de azért egy barcelonai vendégjáték előtt egy ilyen vereség nem a legjobb előjel.

Luis Enrique a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy még semmi nem dől el és hasonlóan szoros végeredményre számít. Plusz a hazai csapatnak azt sem árt figyelembe vennie, hogy valamelyest tartalékolja energiáit a vasárnapi El Clásicóra, hiszen annak a mérkőzésnek sorsöntő szerepe van a bajnoki cím szempontjából.

A Manchester City nélkülözi majd Clichy játékát, viszont jó hír számukra, hogy Touré ott lehet majd a pályán. Pellegrini szerint van esélyük a Barcelona ellen de csupán akkor, ha nem csak a mérkőzés egyes szakaszaiban játszanak jól (mint ahogy tették azt a legutóbbi három alkalommal a katalánok ellen).

Tipp: Gólok 3,25 alatt @ 1.96

Eredő odds: 4.70