BL-szerda: Münchenben az Arsenal, Madridban a Napoli


Bayern München1.48  döntetlen4.65  Arsenal7.50
Carlo Ancelotti alaposan kiakasztotta a német sportsajtót az Ingolstadt otthonában aratott 2-0-s győzelmet követően. Az olasz mester közölte, hogy az Arsenalt pont ugyanígy akarja legyőzni. Persze lehet, hogy csak az eredményt akarja lekopírozni, nem azt a már-már kilátástalan, dinamikát szinte teljesen nélkülöző játékot, amit a bajorok produkáltak szombaton.

A kedd esti sajtótájékoztatón Ancelotti viszont már arról beszélt, hogy nem fognak külön fókuszálni arra, hogy ne kapjanak gólt, viszont uralni szeretnék a játékot – mondjuk hazai pályán ez a minimum, még ha az Arsenal is az ellenfél. A házigazdák részéről Boateng és Ribery biztos kihagyja a mérkőzést sérülés miatt, de Alonso játéka is kérdéses, mert a térdével vannak problémák.

Az Arsenalnál újra Wenger távozása a téma, ezt most a Watfordtól és a Chelsea-től elszenvedett vereségek hozták a felszínre. Hétvégén viszont újra nyertek az Ágyúsok, a kiesőjelölt Hull City-t verték 2-0-ra. Mondhatnánk, hogy ettől rögvest helyre állt a világ rendje, de azért ez nem teljesen fedi a valóságot.

A két csapat 2015-ben, 2014-ben és 2013-ban is találkozott a Bajnokok Ligájában. A Bayern legnagyobb győzelme 2015 novemberére datálható, akkor 5-1-re nyertek a bajorok Münchenben (ez még csoportmeccs volt). Az előtte lévő összecsapások már az egyenes kieséses szakaszban voltak: 2014-ben hiába harcolt ki 1-1-es döntetlent az Arsenal az Allianz Arénában, előtte a Bayern 2-0-ra tudott nyerni Londonban és 2013-ban is Wengerék húzták a rövidebbet.

Az, hogy ezen a meccsen mi lesz, kvázi megjósolhatatlan. A Bayern bizonyára megpróbál minél előnyösebb eredményt összehozni hazai pályán, ugyanakkor az Arsenal is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy legyen esélyük a visszavágón.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 2.28


Real Madrid1.60  döntetlen4.40  Napoli5.85
A spanyol bajnokságot egy pont előnnyel vezeti a Real Madrid, amely úgy fest, sikeresen kilábalt abból a hullámvölgyből, amibe még januárban került. A legutóbbi két bajnoki meccsüket megnyerték és Gareth Bale-t leszámítva mindenki bevethető (noha a walesi klasszis felépült már, de aligha most tér vissza a pályára, mert elég sokat kihagyott).

Zidane úgy fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy szeretnék kihasználni a hazai pálya előnyét és lehetőleg már az első meccsen letörnék a Napoli továbbjutási reményeit. Ez persze nem lesz egyszerű, mert a Napoli jó kis csapat és Maurizio Sarri pontosan tudja, hogy ha beállnak védekezni, akkor azzal a saját halálos ítéletüket írják alá. Na, nem mintha feküdne a védekezés nekik.

Egyébként remek formában van a Napoli, a legutóbbi 17 tétmeccsen nem talált legyőzőre. Így aztán kellő önbizalommal felvértezve léphetnek pályára Madridban és ezért akár egy sok gólos meccs is kerekedhet ebből.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.33