BL-szerda: melyik meccset nézzük?


FC Barcelona 1.33, döntetlen 5.25, Paris SG 9.00
Aki a tegnapi Dortmund–Málaga meccs eredményét eltalálta, vagy azt, hogy a vendégek két gólt szereznek, esetleg, hogy a hazaiak hármat, annak egy meleg kézfogást küldünk, aki viszont Málaga-vezetésnél megtette a Dortmundot, azt Tipplovagi Nagykereszttel jutalmazzuk, ugyanis talán az év legőrültebb meccsét láthattuk a Signal Iduna Parkban – ezúttal jó értelemben hasonlított egy Európa-liga játéknapra. Arra is megvan az esély, hogy ma is hasonlóan izgalmas meccseket lássunk, még a gólzápor lehetősége is benne van mindkét párosításban, úgyhogy 2.89-ért nyugodtan rakhatjuk mindkét mérkőzésen, hogy mindkét csapat szerez gólt.

A Barca–PSG-t érdekessé teszi, hogy a sérült Puyol és az eltiltott Mascherano mellett minden bizonnyal Messi is hiányozni fog, akit az odavágó szünetében kellett lecserélni. Na, nem mintha ettől rögtön megnyugodhatnának a vendégek, a Messi helyére bekerülő Fábregas ugyanis hármat gurított a Mallorcának a hétvégén, ráadásul a Barca játékára jellemző, hogy amikor az argentin zseni a pályán van, Villa és Pedro nagyon keveset van játékban, úgyhogy a párizsi védelem igazából egy géniusz és két halovány csatár helyett most három klasszis támadóval nézhet szembe.

Juventus 2.80, döntetlen 3.50, Bayern München 2.45
Aki teheti, annak egyszerre kell néznie a két meccset, ugyanis nagyon nehéz megmondani, melyik lesz az izgalmasabb, és könnyen lehet, hogy mindkettő nagyon jó lesz. A torinói meccsen nagyon fontos lesz, hogy ki szerzi majd az első gólt, ugyanis ha a bajorok betalálnak, gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás kérdése, Pirlóéknak ugyanis rögtön négyet kellene rúgniuk úgy, hogy közben nem kapnak újabbat.

A vendégek minimális különbségű győzelme hangyányit rosszabbul fizet, mint a hazaiaké, de én éppen fordítva érzem: noha nagyon nehezen tudom elképzelni azt, hogy a Bayern ne lőjön gólt – igaz persze, hogy az odavágón is egy megpattanó lövésből, illetve egy lesgóllal tettek szert előnyükre, de most egészen más lehet a meccs képe –, azt sem gondolom, hogy a Juve hazai pályán vereséget szenvedne, már csak dacból is szükségük lesz a győzelemre. Igazából könnyen benne van egy 3–2 vagy 2–2, úgyhogy ha nem a Juve győzelmére rakunk, akkor érdemes a sok gólra tenni.

Tipp: a Barca–PSG-n Fábregas szerzi az első gólt & a Juve–Bayernen 3,5-nél több gól születik @ 19.38