BL-szerda: a lefutott párharc a fogadó barátja


Juventus 1.34, döntetlen 5.00, Celtic 9.00
Ez a párharc sajnos már az odavágón eldőlt, ami a semleges nézők – illetve a Celtic-szurkolók – szempontjából nem jó, fogadói szemszögből nézve viszont érdekes lehet, hiszen a Juve simán képes arra, hogy a továbbjutáshoz szükséges minimumnál egyetlen joule-nyival se focizzon többet, ami nagyon könnyen azt eredményezheti, hogy a Celtic egy egygólos meglepetés/becsületgyőzelemmel búcsúzik a sorozattól. Ennek persze azért ellentmond az, hogy a Glasgow-iak – meg úgy általában a brit csapatok az angol topklubokat nem számítva – csak elvétve nyernek meccset a kontinensen. Én már az őszi moszkvai győzelmük láttán is csak pislogtam, ami a Celtic történetének első idegenbeli győzelme volt a főtáblán amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot.

A Celtic – mivel az SPL-t innen valószínűleg akkor is behúzná, ha minden meccsén tíz emberrel állna ki –, fejet leszegve fog nekirontani a Juvénak, és megkísérli a lehetetlent. Minden a Juve hozzáállásán múlik, mert ha akarnak focizni, akkor könnyedén rúghatnak gólokat, de simán benne van a meccsben egy 1–1 vagy egy vékony Celtic-győzelem is, ha Pirlóék tényleg csak a minimumra mennek, úgyhogy ilyen oddszok mellett mindenképp érdemes megjátszani az X2-t.

Paris Saint Germain 1.85, döntetlen 3.65, Valencia 4.10
Ennyire nincs ugyan lefutva, de nagyjából eldőltnek látszik a PSG-Valencia is, bár a végén bepottyant Valencia-gól, és Ibra kiállítása, valamint Verratti sárga lapok miatti eltiltása, azért nyújt némi kapaszkodót a vendégeknek. A franciák nincsenek túl jó formában a bajnokságban, hiszen két idegenbeli vereség is becsúszott nekik mostanában, de valószínűtlennek tűnik, hogy hazai pályán két gólt kapjanak, az idei BL-szezonban ugyanis ez még nem fordult elő velük, és november közepe óta a Ligue 1-ben sem.

Mindent figyelembe véve egy mérsékelten rugdosódós döntetlen reálisnak tűnik, hiszen a PSG két idegenben lőtt gólja túl nagy falat lesz a Valenciának; az előny tudatában és legjobbja nélkül játszó hazaiak viszont nem fognak kockáztatni.

Tipp: Juventus–Celtic X2 & PSG–Valencia X @ 11.86