BL-szerda: Kiélezett csaták a láthatáron


Arsenal2.75  döntetlen3.30  PSG2.80
Akármi történik a hátralévő két fordulóban, ez a két csapat már továbbjutott. Eddig tíz-tíz pontot szereztek az A csoportban és ez a találkozó arról dönthet, hogy az Arsenal vagy pedig a PSG jut majd tovább az első helyről. Egyébként a két együttes 1-1-es döntetlent játszott szeptemberben a párizsi mérkőzésen és most is hasonló jellegű összecsapásra van kilátás, ugyanis a két csapat stílusa több ponton erős egyezést mutat. Az Arsenal és a PSG is a labdabirtoklásban hisz és mindkét gárda védelme szilárdnak mondható.

Hétvégén az Arsenal győzelemmel felérő döntetlent ért el a Manchester United otthonában (1-1). Az egyenlítő találatot az Ágyusok „ultimate cseréje”, Giroud lőtte. Nem lenne meglepő, ha szerda este a kezdőben kapna helyet, már csak azért is, mert igencsak hosszú az Arsenal sérültjeinek listája: Bellerín, Lucas Pérez, Cazorla, Mertesacker, Welbeck és Akpom játékára nem számíthat Wenger.

A PSG sem panaszkodhat, ha sérültekről van szó, Pastore, Kurzawa, Rabiot és Aurier biztos nem játszhat majd, Di Maria és Areola játéka pedig erősen kétséges volt még kedd este. A problémák viszont nem tükröződnek a PSG eredményein, szeptember vége óta veretlenek a párizsiak minden sorozatban, nyolc győzelem mellett csak egyszer játszottak döntetlent.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.06


Atlético Madrid1.33  döntetlen5.50  PSV11.00
Az Atlético Madrid is fix továbbjutó, hiszen 12 ponttal vezeti a D csoportot. A PSV eddig egy pontot gyűjtött – csakúgy, mint a Rostov, úgyhogy még nagy csata lesz a harmadik helyért az utolsó fordulóban.

A Matracosok a vártnál jóval simábban kaptak ki szombaton, a madridi derbin (0-3) és közvetlenül előtte is rúgott gól nélkül veszítettek a Real Sociedad otthonában (2-0). Válságról még korai lenne beszélni, de ha valahol ennyire nem megy a góllövés, akkor a PSV is igen kellemetlen ellenfél tud lenni.

A két csapat előzőleg három meccset játszott a 2016-os esztendőben. Kettőt még tavasszal, a Bajnokok Ligája egyenes kiseséses szakaszában, egyet ugye meg most, az aktuális kiírás csoportkörében. Ezen a három meccsen összesen egy gól született és ilyenkor általában az szokott lenni, hogy vagy kiszakad a gólzsák és egy meglepően sok gólos találkozót láthatunk, vagy pedig minden úgy megy, ahogyan arra az előzetes eredmények során számítani lehetett. Tekintve, hogy az Atlético mostanában amúgy is hadilábon áll a góllövéssel, inkább a második verzióra van nagyobb esély.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 2.00


Napoli1.45  döntetlen4.70  Dinamo Kijev8.25
A B csoportban még bármi megtörténhet, egyedül az egy pontos, utolsó helyezett Dinamo Kijev kiesése tűnik biztosnak. A Napoli hét pontot szerezett a Benficával együtt és mivel a portugálokra nehéz este vár a Besiktas vendégeként, ezért az olaszok most kötelező győzelem előtt állnak.

Ugyanakkor a Napoli formája meglehetősen hullámzó és az utóbbi időben hazai pályán is botladoztak. A legutóbbi négy, Nápolyban lejátszott meccsükből csak egyet nyertek meg, két vereség és egy döntetlen mellett. Ezek közül a legnagyobb meglepetés az volt, amikor a Besiktas tudott nyerni náluk 3-2-re még október közepén.

A Dinamo Kijev nem rossz csapat, de az ő játékukban nincs benne egy ilyen bravúr. A Bajnokok Ligája idei szezonjában még nyeretlenek és a legutóbbi két BL meccsükön még gólt sem tudtak lőni. A hazai csapat gondjainak ellenére meglepő volna egy kijevi pontszerzés is.

Tipp: Vendég gólok 0,5 alatt 1.96