BL-szerda: Kényelmes helyzetben a Real


Atlético Madrid–Real Madrid
Rég láthattuk olyan enerváltan futballozni az Atlético Madridot, mint a múlt heti Bajnokok Ligája elődöntő első meccsén. A Matracosoknak 90 perc alatt mindössze egy kapura tartó lövést sikerült összehozniuk a Bernabéuban, miközben Cristiano Ronaldo egy laza hármast gurított zsinórban a második BL meccsén (előzőleg a Bayern München ellen szerzett mesterhármast).

A hazai csapatnak 3-0-s hátrányt kéne ledolgoznia szerda este, ami már első ránézésre sem tűnik könnyen teljesíthető feladatnak. Ugyanakkor nem is olyan régen az Atlético képes volt 4-0-ra verni városi riválisát a Calderónban: egy 2015 februárjában rendezett bajnoki mérkőzésen történt mindez. Csakhogy akkor még Carlo Ancelotti volt a Real edzője és azóta sok minden megváltozott a Királyiaknál.

A hétvégén mindkét együttes győzelemmel hangolt az újabb madridi derbire. Az Atlético 1-0-ra nyert hazai pályán az Eibar ellen, míg a Real 4-0-ra győzött Granadában (amely amúgy már fix kieső). A hazai csapatnál Fernández és Gimenez sérülés miatt kihagyja a mérkőzést, a vendégek részéről pedig Bale-re és Carvajalra nem számíthat Zinedine Zidane vezetőedző.

Nehéz elképzelni azt, hogy egy ugyanolyan hitehagyott Atléticót látunk majd, mint a múlt héten. Simeone alighanem alaposan feltüzeli majd fiait, akik várhatóan mindent megtesznek majd egy tisztességes eredményért. Zidane is erre számít, de mint azt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, ő nem változtat semmit sem a taktikán, a Real Madrid szerdán is a saját játékát játssza majd.

Akárhogy is alakul majd a mérkőzés, biztosan egy végletekig kiélezett csatát láthatunk majd. A Real igen kényelmes helyzetben van és tekintve, hogy zsinórban a legutóbbi 60 (!) tétmeccsükön rendre legalább egy gólt lőttek, az Atléticónak borzasztó nehéz dolga lesz. A hazai csapat talán erőt meríthet abból a tényből, hogy az eddig lejátszott 5 hazai európai kupaelődöntőjükből egyet sem veszítettek el (4-1-0) és még csak gólt sem kaptak ezeken a mérkőzéseken.

Tipp: Godín lapot kap és csapata veszít 7.00