BL-szerda: Izraelben próbálkozhat a Honvéd


Hapoel Beer Sheva–Honvéd
Nem kapott könnyű ellenfelet a magyar bajnok, hiszen az izraeli Hapoel Beer Sheva roppant erős csapat. Bár tavaly nem sikerült bejutniuk a Bajnokok Ligája főtáblájára, mert a Celtic útjukat állta, de az Európa Ligában nagyot ment a Korhut Mihályt is foglalkoztató együttes. A csoportkörben például oda-vissza verték az Intert és tovább is jutottak az egyenes kieséses szakaszba. Ott ugyan már nem sikerült legyűrniük a Besiktast és búcsúztak az EL-től, de egy ilyen teljesítmény mindenképp tiszteletet parancsoló.

Az oddsok is jól mutatják az esélyeket: a Honvéd győzelemére több mint nyolcszoros szorzó van. A kispestiek persze megpróbálnak a lehető legpozitívabban hozzáállni a párharchoz, Eppel Márton egyenesen úgy fogalmazott, hogy kint is és hazai pályán is szeretnének nyerni. Egyelőre maradjunk annyiban, hogy már az is megteszi, ha minél kevesebb gólt kapnak majd a szerdai odavágón és egyet valahogy lőnek.

Ugye az sem a legjobb előjel, hogy a bajnokság végeztével edzőváltás történt a Honvédnál. Igaz, az edzőmeccseken elég jól mozogtak a piros-feketék, de azt senkinek sem kell külön elmagyarázni, hogy mennyire más egy BL-selejtező Izraelben, mint egy Balmazújváros, vagy éppen egy Paks elleni felkészülési mérkőzés.

Erik van der Meer, a Honvéd edzője még egy múlt heti sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem akarnak kizárólag kontrára játszani idegenben sem, hanem ők szeretnének kezdeményezni. Majd meglátjuk, mi sikerül ebből, de a rövid felkészülési időszak miatt kétséges, hogy olajozottan működik majd a gépezet. Mindenesetre elég jó odds van egy Honvéd találathoz ahhoz képest, hogy Eppel és Lanzafame játékában mindig benne van a gól, szóval érdemes lehet erre tétet tenni.

Tipp: Vendég gólok 0,5 felett 1.96