BL-szerda: Győzelmi kényszerben


Bayern München1.17  döntetlen8.00  Shakhtar Donyeck18.00
Eseménytelen meccsen játszott 0-0-s döntetlent Ukrajnában a Bayern München kicsit kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt. Azon a meccsen ugyan enyhe fölényben játszottak a bajorok, de ez helyzetekben sem nagyon mutatkozott meg.

Azóta négy tétmeccsen vannak túl Müllerék és mindet meg is nyerték: összesen tizenöt gólt lőttek és csak kettőt kaptak (három bajnokiról és egy kupameccsről van szó). Hazai pályán igen jó mérleggel rendelkezik a Bayern, a tavaly áprilisi, Real elleni megsemmisítő vereség óta veretlenek otthon és döntetlent is csak egyszer játszottak.

A továbbjutás érdekében nyernie kell a hazai csapatnak, ezzel kapcsolatban Manuel Neuer úgy nyilatkozott, hogy „szeretik az ilyen szituációkat.” A bajoroknál nincs komoly hiányzó sőt, a héten a csapattal edzett az ősszel komoly sérülést összeszedő Lahm is.

Az ukrán bajnok nincs könnyű helyzetben bár azt láthattuk, hogy igen masszív csapatról van szó. A München elleni meccs óta háromszor léptek pályára, ebből kettőt megnyertek és egyszer ikszeltek. Sok múlhat azon, hogy hogyan vészelik majd át a Bayern kezdeti rohamait, mert ne legyenek kétségeink afelől, hogy a hazai csapat az első perctől kezdve durván nekiesik majd a vendégeknek.

Tipp: Szerzett gólok – 00:00-29:59 IGEN @ 1.60


Chelsea2.00  döntetlen3.40  PSG4.10
Ez a párosítás is döntetlent hozott az első meccsen, de legalább gólokat láthattunk. Az 1-1-es eredmény Chelsea-nek kedvez, de elég furcsa lenne, ha nem lőnének gólt a Stamford Bridge-en.

Már csak azért is, mert a Chelsea utoljára tavaly májusban maradt gólképtelen hazai pályán, egy Norwich elleni bajnokin. A Bajnokok Ligája előző szezonjában 2-0-ra nyert otthon a Chelsea a PSG ellen. A gólszerzők közül (Schürle ill. Demba Ba) már egyik sem a kékek játékosa, úgyhogy ez a feladat Diego Costára, és/vagy Drogbára hárul majd.

A vendégeknek mindenképp gólt kell szerezniük és ez nem lesz egyszerű, hiszen a hazai csapat az elmúlt két tétmérkőzésén nem kapott egy gólt sem és amúgy is nagyon ritkán fordul elő, hogy egynél többet kapnak (ebben az évben egy ilyen alkalom volt: a Bradford elleni 4-2-es FA-kupa vereség).

Egyébként a PSG veretlen maradt az odavágó után, hétvégi bajnokijukat 4-1-re nyerték. A BL-ben már ritkán ilyen gólerős a gárda, példának okáért Ibrahimovic 18 szezonbeli góljából csak kettőt lőtt a legerősebb európai kupasorozatban.

Tipp: Félidőben X @ 2.08

Eredő odds: 3.33